A vegánok a Krisna völgyből származó tejet tejtermékeket sem fogyasztanak?
Vegánokat nem értem őszinte leszek ovo-lactovegetáriánus táplálkozással teljesen egyett tudok érteni, de a vegán táplálkozást nem értem.
Voltam egyszer a Krisna völgyben és ott beszéltem egy Krisnással. Mondták ők ugye isznak tejet mert tisztelik tehenet és nagyon jó dolguk van az ott élő teheneknek. És a tehenek a tej egy ajándék amit meg kell becsülni. Nyilván az ipari tejtermelés az kihasználás az állatoknak, rossz dolguk van. Teljesen megértem hogy egy vegán emiatt nem eszi meg a Tesco trappista sajtot.
Az más kérdés ha valaki nem szereti vagy undorodik a tejtől vagy egészségi állapota nem teszi lehetővé a tej tejtermékek fogyasztását.
"mert kihasználod az állatot azzal hogy elveszed a tejét, mert az a kisbocikának van és elveszed előle és megdöglik"
De nem fogják fel hogy ez nem egészen így működik. :D
Nem vagyok vegán, szóval én sem értek egyet, de:
Ahhoz, hogy a tehenet fejni lehessen, boci kell, mert ugye akkor van tej. Ahhoz, hogy boci legyen, a tehenet meg kell hágatni. Itt az első, ami nem tetszik a vegánoknak: a tehén nem kéri, hogy erőszakolják meg.
Aztán, ha sok tejet akarsz, a bocit el kell venni, ez már eleve halálos bűn (bár gondolom s krisnások nem választják el túl korán, nekik nem kell annyi tej, szóval ez talán itt kevésbé).
Ha a boci már nem szopik, egy idő után a tej is elapad, vagyis ha tejet akarsz, újra meg kell erőszakoltatni a tehenet. Vagyis a tehened egy ellőgép lesz, aki élete végéig mást se csinál csak bocizik.
A vegánok szerint ez sérti az állatok jogait, mert kihasználod őket amiatt, hogy legyen tejed. Bármilyen jól is vannak tartva amúgy.
(Zárójeles megjegyzés: nem minden vegán ítéli el ezt a formát, ismerek olyan vegánt, aki bár maga nem iszik tejet, a környezetében van tejért/sajtért kecsketartás, és imádja őket, hogy milyen jól bánnak a kecskékkel. A vérvegán ismerősei még őt is lealázták, hogy vegánként hogy támogathat egy ilyen embert.)
Plusz még az is, hogy "más faj tejét fogyasztani egészségtelen, felnőtt embernek nincs szüksége tejre, betegségeket okoz, és különben is undorító".
Amúgy a krisnások mit csinálnak a bikaborjakkal? Lehet, hogy ebbe is bele tudnak kötni.
Én nem vagyok vegán, de a tejet pont totál fölösleges dolognak tartom. Hús? Ok, az ember mindenevő, szükségünk van rá. Van OKA annak, hogy azokat az állatokat levágjuk. De a tejet kiszivattyúzni nyomorult tehénből, erre semmi értelmes okunk nincs.
Egyébként nem mindenki az állatokkal való bánásmód miatt lesz vegán... Pl egyre többen az ökolábnyom miatt, márpedig olyan szempontból mindegy, hogy a tehén hol pöfékeli ki magából a metánt, és hol kellett erdőt kiirtani a tehén tartása érdekében.
Még nem-vegánként is látom ebben a logikát.
Ez a vegánság kicsit úgy érzem túl van tolva.
Nem igaz hogy a tej tejtermékek egészségtelen. A legtovább elő emberek úgynevezett kék zónában elő emberek vegetáriánusok tehát tejet tejtermékeket fogyasztanak
Amúgy kb. minden állat a természetben folyamatosan szaporodik... Amint nem szop a kicsi rögtön jön a hím és termékenyít. Sokszor az aktus kifejezetten fájdalmas a nősténynek, mégis akarja Ő is, ha "tüzel", ösztönből.
Sokszor a hímek megölik a kicsiket, hogy hamarabb nősténykedjen az asszony.
Egyedül a delfinek és majmok szeretkeznek élvezetből is, de náluk meg konkrétan szexuális erőszak is előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!