Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A másik vegetáriánus jogosan...

A másik vegetáriánus jogosan kapta fel a vizet? (többi lent)

Figyelt kérdés
Egy vega ismerősöm 3 év után először egy összejövetelen evett egy pár falat steak-et (rendes húsból, csak mert mielőtt vega lett az volt az egyik kedvenc étele) erre egy szintén vegetáriánus ismerőse ráförmedt hogy komolyan csak ennyit ér neki a vegaság satöbbi satöbbi. Szegény utána egész este le volt hangolva. Nem vagyok és nem is voltam vega, ezért gondoltam megkérdezem ilyen nagy bűn lenne megenni pár falatt húst egy svédasztalról? :D Mert szerintem kicsit túlreagálta az aki ráförmedt, bár mint már említettem nem vagyok vega nem értek hozzá.

2019. jún. 19. 16:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Általában az nem csinál ebből problémát, aki aki kifejezetten valamilyen cél érdekében vegetáriánus (környezetvédelem, állatok védelme stb.) mert az ő számára nem a személyes tisztaságról szól ez az egész, nem dicsekszik azzal, hogy 'fúúh, én már x éve egyszer sem ettem!' hanem szépen elvan azzal a tudattal, hogy ő a mindennapi életben nem járul hozzá az állatok halálához, és nem pedig a 'vega hírnevével' foglalkozik.

Hogy ő most akkor 'hivatalosan' vegetáriánusnak számít-e, vagy sem, azt nem tudom, de hogy az állatok szempontjából, akiket nap mint nap ugyanúgy megment mint a 'rendes vegetáriánus' társai, ez teljesen mindegy, abban biztos vagyok.

Ezt el lehet dönteni, hogy kinek mi fontos, betartja-e betű szerint az étrendet, vagy pedig a 'szellemiségéhez' igazodik (húú, de furán hangzik!) de ez szigorúan magánügy, senkinek sincs joga beleszólni.

Nem, nem jogosan kapta fel a vizet, inkább az első háborodhatna fel, hogy miért is akarja bárki ezt megmondani neki.

Ne felejtsük el, hogy ez nem egy vallás, égből kapott dogmákkal, és nem lesz többé kegyes Isten előtt, aki megszegi, hanem gondolkodjunk már!

2019. jún. 21. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!