Vegán nyaralás?
Két hetes nyaralásra (túrázásra) megyünk, ahol nincs lehetöség fözni, étterembe menni, és bolt is csak egesz alapélelmiszereket (kenyér, pékáru, paprika, paradicsom, uborka, hagyma) árul, és hütési lehetöség sincs.
A kérdésem, hogy mit tudnék elökészíteni, vinni erre az idöre, hogy rendesen tudjak enni valamit.
Elöre is köszönöm, ha segít valaki tippekkel.
ha nincs lehetoseg se fozni se etterembe menni akkor a nem veganok mit fognak enni?
Milyen turazas az ahol nem tudsz egy kis tabortuzet rakni, grillezni? Ilyen feltetelek mellett kb senki sem tud etkezni, nem hogy valaki aki meg vegan is.
chia mag, zabpehely, olyasmi, amit fel kell önteni vízzel és lesz belőle valami tartalmas. amiket leírtál, hogy vesztek, az önmagában ok, ha még tábortüzet is lehet csinálni akkor főleg.
néhány konzerv a legkisebb falusi boltban is van.
aszaltgyümölcs, olajosmag szintén jó mert tömény és nem romlik.
ilyen körülmények közt a legtöbb húsevő is belátja, hogy jobban jár, ha kihagyja a húst pár napra, szóval vegánként jóval könnyebb.
csinálhatsz granolát (találsz receptet), ahhoz még csak meleg víz sem kell, esetleg egy kis lekvár.
1-2 napra való száraz sütit is vihetsz, ami nem romlik meg, nem olvad el.
Babkonzerv, csicseriborsó konzerv, bármilyen más zöldség vagy gyümölcs konzerv. Szárított paradicsom, habár ez drágább. Bármilyen olajban tartósított termék. Zabpehely, simán jó hideg vízzel is, főleg ha hagyod egy éjszakát állni (de egyébként enélkül is néhány percen belül ehető). Gyümölcsöket darabolsz bele, és tökéletes.
Csicseriborsót összetöröd (ha nincs krumplitörő vagy turmixgép, akkor villával, kanállal, etc.), apróra vágott hagymával meg egyéb fűszerekkel ízesíted, és tökéletes szendvicskrém.
Ha vizet forralni tudtok:
Szejtán (por formában). Bármilyen szárított szója termék (vagy az Aldiban, vagy a Lidlben van csirkemell csíkokra emlékeztető, szárított szója -- megfőzöd, kinyomkodod belőle a vizet, ízesíted és kész).
Rizs, krumpli, tészta, lencse is az alap élelmiszerekbe tartoznak, tehát ha vizet forralni tudtok, ezek is megoldhatók lennének, mint ahogy a főzést igénylő zöldségek is.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
A konzervek szerintem is jó ötletek, vagy esetleg száraz hüvelyesek - 1 kg bab/lencse/csicseriborsó/stb. simán elég 10-14 étkezésre / fő és nem nehéz cipelni sem, ráadásul rengeteg ásványi anyagot, vitamint, fehérjét tartalmaz, és laktató is.
Ugyanígy bizonyos gabonák amikből sós ételeket és édes kásákat is lehet készíteni pl. tönköly, köles, hajdina, stb.
Túrázás során tuti, hogy lesz lehetőség tüzet rakni, vinnék magammal egy kis edényt amiben tudok a tűzön főzni és kész.
Egyéb esetben maradnak az aszalt gyümölcsök, magvak, diófélék, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!