Vegán anyukák, ti adnátok szójaalapú tápszert a babátoknak, ha nem lenne elég a tejetek? Miért/miért nem?
Viccesek ezek az emberek akik egy nagyon egészséges, fehérjedús, vitamindús hüvelyest (babféle) nem adnának a kutyának sem, de az ugyanennek a növénynek a génmanipulált verziójával teli készételeket, húskészítményeket probléma nélkül tömik magukba, ahogy a hormonos-antibiotikumos-gennyes tejet, húst, tojást is :D
Ha nem lesz elég anyatejem (várandós vagyok épp) azt a táp szert fogom adni amit az orvoso felír, természetesen csak vegán/növényi alapú jöhet szóba. Ha szójaalapút ír fel, akkor igen, azt.
Ha nem lett volna tejem, adtam volna.
Sokkal inkább, mint más anyatejét, aki ki tudja mivel táplálkozott!! A káros anyagok a húsból, tejtermékekből az anyatejbe is felszívódnak, biztos nem adnám egy másik ember anyatejét a gyermekemnek. Főleg, hogy a legtöbb átlagember vitaminhiányos, ásványi anyag hiányos... sosem tudhatod milyen annak az anyatejnek a minősége.
Ha nem lett volna sajátom, tápszert választottam volna, igen.
Tehát pont azt adtál volna a gyerekednek ami miatt a legtöbb nőnek rossz minőségű a teje, szóját....
Gratulálok
Ez már az agybaj kategória. Én azt adnám a gyerekemnek,amitől jól érzi magát,jól fejlődik,nem fáj a hasa,nem bukja vissza stb. Le sem tojnám,hogy vegán-e ! A szóját én sem eszem ,a férjemnek mindennapos fogyasztás után elkezdett megduzzadni a mellbimbója,akkor el tudom képzelni egy csecsemőnek mennyire egészséges,napi 5-6-7 vagy többször .
Persze akinek valamilyen allergia miatt nincs választása,az így járt,de az egy kényszerhelyzet. Jelenleg a tehéntej alapú tápszer tekinthető a leginkább teljesértékűnek ,ezért ha nincs akadálya,természetesen ezt adnám a gyerekemnek .
17/17 én nem adnám idegen nő anyatejét az én gyerekemnek. Maximum barátnő,vagy megbízható rokon jöhetne szóba.
Honnan tudod,hogy kitől származik az a tej ? És ha heti egyszer fürdik ? Ha bagózik ? Szerintem ez nem nevezhető megfelelőnek,inkább orosz rulettnek.
Miért ne adhatna ? Pontosan milyen mikrobiológiai vizsgálattal tudják ellenőrizni,hogy milyen a személyi higiéniája az illetőnek ?
Engem nem a kórokozók érdekelnének,hiszen azt egyértelmű,hogy szigorúan ellenőrzik . A dohányzást sem tudják kimutatni. És onnantól kezdve,hogy a tejet pénzért cserébe veszik át ,én sajnos nem tudok megbízni idegen emberek lelkiismeretében .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!