Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán anyukák, ti adnátok...

Vegán anyukák, ti adnátok szójaalapú tápszert a babátoknak, ha nem lenne elég a tejetek? Miért/miért nem?

Figyelt kérdés

2019. máj. 6. 10:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%

Viccesek ezek az emberek akik egy nagyon egészséges, fehérjedús, vitamindús hüvelyest (babféle) nem adnának a kutyának sem, de az ugyanennek a növénynek a génmanipulált verziójával teli készételeket, húskészítményeket probléma nélkül tömik magukba, ahogy a hormonos-antibiotikumos-gennyes tejet, húst, tojást is :D

Ha nem lesz elég anyatejem (várandós vagyok épp) azt a táp szert fogom adni amit az orvoso felír, természetesen csak vegán/növényi alapú jöhet szóba. Ha szójaalapút ír fel, akkor igen, azt.

2019. máj. 9. 08:14
 12/24 anonim ***** válasza:
Semmiképen, magyarországon megvan a kiépített hálózat, ha nincs tejem, hozzá lehet jutni valódi anyatejhez olyantól akinek sok van, mi is így jártunk.
2019. máj. 10. 11:22
 13/24 anonim ***** válasza:
18%

Ha nem lett volna tejem, adtam volna.

Sokkal inkább, mint más anyatejét, aki ki tudja mivel táplálkozott!! A káros anyagok a húsból, tejtermékekből az anyatejbe is felszívódnak, biztos nem adnám egy másik ember anyatejét a gyermekemnek. Főleg, hogy a legtöbb átlagember vitaminhiányos, ásványi anyag hiányos... sosem tudhatod milyen annak az anyatejnek a minősége.

Ha nem lett volna sajátom, tápszert választottam volna, igen.

2019. máj. 12. 12:18
 14/24 nemaRendőrség ***** válasza:
25%

Tehát pont azt adtál volna a gyerekednek ami miatt a legtöbb nőnek rossz minőségű a teje, szóját....

Gratulálok

2019. máj. 12. 14:00
 15/24 anonim ***** válasza:
Miért lenne a szója rossz? Nem értem ezt a butaságot.
2019. máj. 12. 19:47
 16/24 anonim ***** válasza:
64%

Ez már az agybaj kategória. Én azt adnám a gyerekemnek,amitől jól érzi magát,jól fejlődik,nem fáj a hasa,nem bukja vissza stb. Le sem tojnám,hogy vegán-e ! A szóját én sem eszem ,a férjemnek mindennapos fogyasztás után elkezdett megduzzadni a mellbimbója,akkor el tudom képzelni egy csecsemőnek mennyire egészséges,napi 5-6-7 vagy többször .

Persze akinek valamilyen allergia miatt nincs választása,az így járt,de az egy kényszerhelyzet. Jelenleg a tehéntej alapú tápszer tekinthető a leginkább teljesértékűnek ,ezért ha nincs akadálya,természetesen ezt adnám a gyerekemnek .

2019. máj. 13. 01:03
 17/24 anonim ***** válasza:
17%
Utolsó, ez egy hülyeség... Van kiépített rendszer erre, van anyatej támogatási hálózatunk, pont azért, mert a tehéntej minden, csak nem megfelelő... Ahogy a szója sem, meg az anyám kínja sem.
2019. máj. 13. 06:47
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

17/17 én nem adnám idegen nő anyatejét az én gyerekemnek. Maximum barátnő,vagy megbízható rokon jöhetne szóba.

Honnan tudod,hogy kitől származik az a tej ? És ha heti egyszer fürdik ? Ha bagózik ? Szerintem ez nem nevezhető megfelelőnek,inkább orosz rulettnek.

2020. jún. 28. 17:38
 19/24 anonim ***** válasza:
#17 A donor tejet szigorúan ellenőrzik. Központilag gyűjtik és osztják ki, és folyamatosan vizsgálják, hogy kórokozók ne legyenek benne. Igen szigorú szabályoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valaki adhasson tejet. Aki olyan körülmények között él, hogy hetente egyszer fürdik, az nem fog ezzel foglalkozni, és nem is felelne meg, tehát nem adhat tejet.
2020. jún. 28. 19:02
 20/24 anonim ***** válasza:

Miért ne adhatna ? Pontosan milyen mikrobiológiai vizsgálattal tudják ellenőrizni,hogy milyen a személyi higiéniája az illetőnek ?

Engem nem a kórokozók érdekelnének,hiszen azt egyértelmű,hogy szigorúan ellenőrzik . A dohányzást sem tudják kimutatni. És onnantól kezdve,hogy a tejet pénzért cserébe veszik át ,én sajnos nem tudok megbízni idegen emberek lelkiismeretében .

2020. jún. 28. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!