Hogyan vezettétek be a májat? Mikor? Milyen gyakorisággal adtok babátoknak?
Olyan 7 hósan kapott először, és úgy csináltam a bevezetését, mint a többi étellel: első nap körömnyi, második nap kiskanálnyi, harmadnap duplája, de ezen túl hetente egyszer kapott. (Nálunk sok ételallergiás van a családban, úgyhogy az első próbálkozás mindenből csak körömnyi-félkörömnyi volt.)
A májat és a húst is ugyanúgy készítettem el: nagyobb mennyiséget (mondjuk fél kilónyit :D) kevés vízben megfőztem, majd főzővizében nagyon finomra turmixoltam, és jégkockatartó zacskóban lefagyasztottam. Kiszámoltam annak idején mindenféle ajánlott fehérjemennyiségek alapján, és kb. 2 fagyasztott kocka adott ki egy adagot, májból és húsból is. Ezt utána nagyon egyszerű volt elővenni és az adott napi zöldséghez adni, volt lefagyasztva később máj, csirke, disznó és marha is. Mikor a halakat bevezettük, akkor már nem pépezett, jó minőségű lazacot megsütöttem natúr, kiszálkáztam, és baba-adagokban lefagyasztottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!