Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a vegetáriánusok és vegánok előszeretettel hangoztatják magukról, hogy vegánok/vegák?

Figyelt kérdés

Van körülbelül tíz ilyen ismerősöm és mindegyikük Instagram-oldalán a bemutatkozásnál ott figyel a címke.

Tinderen is számos embernél látom a bioban.

Nekem eszembe sem jutna jelezni minden ismeretlennek, hogy húst is eszem, ahogy más, az életemet alapvetően meghatározó dolgokat sem (mint a futás szeretete, ateizmus stb.)

2019. ápr. 22. 17:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó a legtöbb ember számára ez etikai döntés és nem ízlés kérdése ezért fontos információ.

Aki vegán az nem csak nem eszik állati termékeket de nem használ semmit amit állatok kihasználásával állítottak elő. Bőr, szőrme pl., se nem megy cirkuszba ahol állatok vannak, nem lovagol és állatkertet sem látogat.

Emellett sok vegán van aki aktivista is ezek egyszerűen olyan dolgok amik fontosak egy ember számára, főleg partnerkeresés esetén.

Instagram meg egyéb portálok esetén pedig könnyebb megtalálni a nekünk tetsző tartalmat ha ki van téve az infó.

2019. ápr. 22. 21:45
 12/24 anonim ***** válasza:
29%
ennyi erővel a halott állatok meg visszakerülnek a körforgásba és vegánnak lenni sincs értelme ..
2019. ápr. 22. 22:31
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Azt nem tudom, más miért teszi, de a saját szemszögemből le tudom írni. Sajnos sok olyan ismerősöm van, akit valamilyen oknál fogva nagyon érdekel, hogy én mit eszem és mit nem, és a saját feladatuknak érzik, hogy rábeszéljenek a húsevésre. Minden közös evésnél felmerül a téma, pedig nem én vagyok az, akit zavar, hogy ők mit esznek.

Szerintem minden vega vagy vegán megkapta már azokat a kliséket, hogy a vegaság egészségtelen, értelmetlen, felesleges finnyáskodás, stb. Nagyon fárasztó folyton ezt hallgatni. Ezért szeretem előre közölni. Mivel az én életemnek ez egy tartós és fontos része, nem szeretnék olyan párt, aki ezt nem fogadja el. Nem kell hogy ő is vegán legyen (de előny). De úgy tiszta, ha ő látja, hogy én az vagyok, és eldönti, hogy szeretne-e velem megismerkedni.

Akik ez alapján rögtön elítélnek, azokkal egyébként sem lenne értelme megismerkednem, tehát ez egy jó szűrő. Aki nem fogadja el, azzal úgysem illenénk össze és így nem kell felesleges köröket futni. Nem menőzés, nem aktivizmus miatt, egyszerűen praktikusnak tartom kitenni.

2019. ápr. 23. 10:46
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk szerintem a saját biojàba mindenki azt ír ki, amit szeretne. Nyilván az a cél vele, hogy hasonló érdeklődésű emberek kövessék és ismerkedjenek vele.

Vegaként én is tisztazom ezt ismerkedésnèl, nem akarnék olyan pasit, aki azon a szinten van, hogy amiben nincs hús az köret. Meg a növények is éreznek és a többi baromság.

Nem bűn szerintem, hogy az ember vagy hasonlót keres, vagy olyat, aki elfogadja őt.

Instan meg az ember szereti pár szóban leìrni a profiljàt,hogy mi jellemző rá, hogy aki bekoveti tudja mire számítson. Akit nem érdekel a vega vagy vegàn étel és életmód, az nem követi és kész.

2019. ápr. 23. 11:09
 15/24 anonim ***** válasza:

7es, -ji van zárva, hogy semmi növényit ne ennél.

Krumpli, rizs, kukorica, bármilyen köret,gyümölcsök, de még egy szimpla kenyér is, mind növényi.

Kizárólag húson nem élnél meg.

2019. ápr. 29. 18:59
 16/24 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy: "van 10 ilyen ismerősöm, s mindegyik beírja a címkébe ".

Igen, ezért tudod árról a tízről,a másik tízről meg nem.

Rólam pl csak az tudja, akivel valaha is voltam olyan szituban, ahol együtt kajáltunk..

2019. ápr. 30. 19:08
 17/24 anonim válasza:
51%
Mert ők úgy érzik, hogy ezzel védik az állatokat, jót cselekedneky és szeretnének mindenkit áttéríteni erre az életmódra (a legtöbben).
2019. máj. 6. 15:39
 18/24 anonim ***** válasza:
51%
vegan
2019. máj. 6. 20:12
 19/24 nikaa11 ***** válasza:
72%

Igazából magán ügy de mostanában nagyon menő reklámozni ha valaki vega-vegán és egyebek...

Aki kevésnek érzi magát,így próbálj felhívni magára a figyelmet.

2019. máj. 11. 15:44
 20/24 anonim ***** válasza:

Ismerkedésnél igenis lehet/van jelentösége, mert az olyan vega/vegánelleneseket, mint itt jópár valaszoló kapásból el lehet kerülni.

Azt meg, hogy te kérdezö miért nem írod ki, hoyg mindenevö vagy, ök meg igen, ennek még az is oka, hogy ahol a többség valamilyen, ott a többséghez tartozást nem kell jelezni, ha viszont valamiért kilógsz a tömegböl, akkor igen.

A futás szeretete vagy ateizmus miatt nem kapsz annyi megatív megnyilvánulást, mint amiatt, ha valaki nem eszik húst (Ahogy a válaszok egy részéböl is láthatod!)

2019. máj. 11. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!