Mi az oka annak, hogy a vegetáriánusok és vegánok előszeretettel hangoztatják magukról, hogy vegánok/vegák?
Van körülbelül tíz ilyen ismerősöm és mindegyikük Instagram-oldalán a bemutatkozásnál ott figyel a címke.
Tinderen is számos embernél látom a bioban.
Nekem eszembe sem jutna jelezni minden ismeretlennek, hogy húst is eszem, ahogy más, az életemet alapvetően meghatározó dolgokat sem (mint a futás szeretete, ateizmus stb.)
Mert így könnyebben találjak meg őket más vegak.
Neked nem kell kiirni hogy húst is eszel, mert ez egyértelmű, "alap".
Mivel az emberek nagyobb része eszik húst is, ezért ezt veszik általában alapnak.
Aki nem eszi, az azért jelzi, mert nem a többséghez tartozik.
Föleg azért is van értelme, mert így kevesebb az esély arra, hogy emiatt félreértések legyenek másokkal, illetve akik hasonlóan gondolkodnak, azok keresnek kapcsolatot velük.
Egyébként ismeretség-keresésnél igen lényeges, mert egy csomó konfliktust elöre ki lehet vele zárni.
Van egy ismerősöm, vega, onnan tudom, hogy minden második mondatában közli.. 15 perc után feladtam, amikor megpróbáltam neki megmagyarázni, hogy
1 az nem vega, aki megesz minden kaját, miután kipiszkálta belőle a húst
2 a hús nem méreg, de ha az lenne, akkor is belefőtt a kajájába
Mondjuk, már azt se értettem hogy lehet maratonra készülni úgy, hogy napokig nem eszik semmit előtte...
Az utolsó nyuszó-muszonak üzenem, hogy az összes állat amit megeszel: disznó, csirke, marha stb...(de ha még ragadozot is ennél: az is növényevot eszik, az pedig...) növenyeket eszik, azaz te is növényt eszel, csak megtesz egy kört az a növényi táplálék egy állatban.
Szóval ha a novenyeket akarod vedeni, sajna ez nem jó út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!