Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek nem álszentség,...

Szerintetek nem álszentség, hogy az emberek többsége azzal indokolja a húsevést, hogy az igazi ragadozó állatok is ezt teszik?

Figyelt kérdés

Figyelmen kívül hagyva, hogy jól összeállított növenyi étrend egészségesebb nekünk, mint a "mindenevés", ergo nem létszükségletünk. Ráadásul környezettudatosabb, a globális felmelegedés első számú oka a CO2 kibocsátás, ami az állattartásnak köszönhető. És kutatások szerint 2050-re eltűnhetnek a halak az óceánokból.. Meg rengeteg vizet is pazarlunk hogy húst állítsunk elő.

És ott van ugye az állatvédelmi érv is, elég brutális hogy évi 50 milliárd (!) szárazföldi állatot ölünk meg. Tengeri állatok kb ennek duplája.

Az meg csak az én véleményem, hogy azt ahogyan egy oroszlán van napokig nem eszik, aztán amikor végre sikeres a vádasz, szőröstül-bőröstül megeszi az állatot. Mi ezzel szemben bemegyünk a TESCO-ba és leemeljük a polcról a műanyagba vákuumozott csirkemellet. Vicces ezt egymáshoz hasonlítani. Főleg mert az oroszlán túlélésért csinálja, mi meg azért mert szeretjük az ízét. (Pedig nagyon egyszerű manapság húsízű termékeket venni, vagy készíteni, mesterséges anyagok nélkül)

2019. ápr. 2. 20:30
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
59%
És nem komálom, ha úgy általánosítanak ha nem ismernek
2020. dec. 16. 16:08
 22/23 anonim ***** válasza:
Jézus Úristen. Még minidg van, aki a növényekkel példálózik.... én visszabuktatnám őket biológiából. Járják újra az elejétől a biológia órákat és akkor kaphassanak csak érettségit.
2020. dec. 16. 19:46
 23/23 anonim ***** válasza:
De, álszentségm kérdező. Ettől is nagoybb álszentség, amikor a növények snmelétező szenvedéseit hozzák egy szintre a központi idegrendszerrel és tudattal rendelkező állatokével.. én nem vagyok vegán, de le seá llok már ilyenekkel beszélgetni a témáról, akik képesek a növényekkel előhozakodni. Szerintem nagyon durva. Vagy nagyfokú tudatlanság. Nem tudnak érvelni, azért mondják, sok ember rossz érvelő. Készség és intelligencia kell a jó érveléshez.
2020. dec. 16. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!