Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegáknak nincsen ízlésük?

A vegáknak nincsen ízlésük?

Figyelt kérdés
Nem egy vegántól hallottam hogy rengeteg olyan élelmiszer van ami teljesen ugyanolyan mint a hús. Itt van egy növényi szalámi és nem fogsz rájönni hogy ez növényből van, itt van ez a húspótló valami és ez teljesen olyan mint a hús. Hát velem még egyetlen egy olyan élelmiszert nem tudtak mutatni ami hasonlít volna picit is a hússal vagy a sajtra vagy a tejre, egész más ízük van, egész más szerkezetük van.
2019. márc. 23. 08:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Egyszer próbáltam ezt a vegán szalámit a szaga, mivel annak illata nem volt, hasonlított a kisállat kereskedésnél érezhető koncentrált kutyatáp szagra, az íze meg kb ilyen íze lehet a kutyatápnak.

Másik dolog ha életében nem evett húst és azt mondják neki, hogy ez hús akkor elhiszi, hogy ilyen a hús mivel nincs saját tapasztalata hús terén.

Evett húst és akkor is azt mondja, hogy ez hasonlít a húsra akkor meg önámításban él.

2019. márc. 23. 08:51
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Van ízlésük, de másmilyen. Nekem is furcsa, beszélő viszonyba kerültem egy vegánnal és egy mezei gyümölcsös kekszet is nekem adott, mert nem eheti meg. Kicsit furcsa ez nekem, de elfogadom.
2019. márc. 23. 08:52
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

Én nem akarom elhinni, hogy a vegánok ezt hallják és hiszik.

Beszélgettem több vegával és vegánnal, pont ők szoktak figyelmeztetni, hogy nagy csalódás ér, ha egy vegán élelmiszerrel a húst akarom pótolni. Tehát ne akarjak olyan fasírtot enni növényi alapanyagból, amire azt hiszem húsból van, és azt az élményt nyújtja.

Én egyik sem vagyok, csak nem rég egy ismerősöm miatt, aki egész életében húsevő volt, egy betegség miatt erre az étrendre kényszerült egy időre, és ezért gyűjtöttem vegán recepteket. Szóval amit írsz nem igaz, a vegák tisztában vannak azzal, hogy mit esznek, és egyiktől sem hallottam ilyent, hogy teljesen olyan, mint a hús.

2019. márc. 23. 08:56
 4/12 A kérdező kommentje:
Főnököm is egyik nap jön oda és azt bizonygatta nekem hogy meg nem mondom hogy ez ha valami húsból vagy nem húsból van. Hát nyilván azonnal megmondtam hogy nem húsból és csak csodálkozott hogy húú nagyon kifinomult ízlésem lehet...
2019. márc. 23. 08:57
 5/12 anonim ***** válasza:
59%

Elöször is a vega meg a vegán két különbözö fogalom, nézz utána.

Másodszor ha te nem ettél volna régóta húst/húskészítményt, akkor te sem tudnád összehasonlítani a vega változatokkal.

Harmadszor van pár olyan helyetttesítö termék, ami tényleg jól utánozza az eredetit, de ezek igen drágák.

Negyedszer nekik föleg nem az a lényeg, hogy pontosan olyan legyen, mint a húsból készült valami, hanem hogy funkcionálisan helyettesítse azokat.

Ötödször, ha te tudod, hogy az nem húsból van, akkor eleve úgy állsz hozzá és akaratlanul is érzel különbséget.

Ehhez csak annyit, hogy néha én is készítek olyan ételt hús nélkül, ami azzal kellene, hogy készüljön, ileltve van, amikor mindkét variációt fözöm pl. vendégek miatt.

A mindenevökkel már többször teszteltem, hogy ha eléjük tettem egy-egy kis adagot a húsos meg húsmentes változatból, hogy válasszák ki, melyik a húsos és a húsmentes változat. Gyakorlatilag nem tudják megmondani, melyik melyik, söt az esetek nagyobb részében fordítva tippelnek, a húsmentesre mondják, hogy az az igazi.

Többször volt pl. hogy vegán virslit is föztem, és a húsevök szerint az volt a jobb, idézem öket: "érezni lehet, hogy ebben sok a hús".

Persze van egy csomó olyasmi, ami tényleg csak kinézetre vagy állagra hasonló, de a legtöbb esetben azért érzi egy nem vega/vegán rosszabbnak, mert elfogult.

2019. márc. 23. 08:58
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Én sajtot kóstoltam, ami "olyan, mint az igazi" Fúúú, bakker... Rendesen megküzdöttem vele, hogy ne köpjem ki
2019. márc. 23. 09:08
 7/12 A kérdező kommentje:
5. Erre azért nagyon kíváncsi lennénk... Amúgy az lehet hogy nehezíti a dolgot hogy én nagy gourme vagyok és az étkezés a legfontosabb az életemben, gourme vacsorákra járok és nagyon húsos vagyok
2019. márc. 23. 09:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy nem olyan, hanem hogy meg akar győzni, hogy olyan. Nagyon nem olyan. Lehet jó, lehet finom, de nem az. Kár is erről vitatkozni :)
2019. márc. 23. 09:42
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Az 5-ös vagyok, ha érdekel, szivesen íron erröl privátban, nekem kifejezetten hobbim a fözés, hússal, húsmentesen, vegán módon, az mindegy.

Természetesen nem mindent lehet elkészíteni ilyen módon, de van, amit igen, meg van, amivel nem is értemes erölködni.

A másik meg, hogy szerintem értelmesebb, ha nem "ugyanolyat" akar valaki készíteni hús nélkül, hanem olyat, ami ugyanúgy illik a menübe, mint egy húsos variáció.

Pl igazán jó fasírtot nem lehet csinálni, de olyan zöldségfasírtot, ami jellegében ugyanúgy passszol, azt igen.

A különbözö növényi húskészítmények, tejtermékek, sajtok természetesen nem igazán hasonlóak, föleg, ha - ahogy én - a szóját kizárja az ember.

Meg nekem a bolti ilyesmik tényleg rettenetesek, házilag készítve viszont van, ami jó ízü valami, mégha nem is azonos az állati eredetüekkel.

2019. márc. 23. 10:04
 10/12 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Én Németországban ettem először olyan parizert ami vegán. Nekem fel sem tűnt, hogy növényi, a vendéglátóm hívta fel a figyelmem rá. Tehát szerintem vannak olyan termékek amik hasonlítanak a húsra, az más kérdés, hogy Magyarországon ez mennyire elérhető.

(nem vagyok vega)

2019. márc. 23. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!