Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A batátát hogy jobb fogyasztan...

A batátát hogy jobb fogyasztani megsütve . Párolva vagy nyersen?

Figyelt kérdés
Én nagyon szeretem nyersen . Olyan az íze majdnem mint a sárgarépának:)
2019. febr. 28. 22:53
 1/9 anonim válasza:
100%
Én sütve chips formájában szeretem. :)
2019. márc. 1. 06:43
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon finom, változatossá lehet tenni vele az ételeket, de nyersen nem kellene fogyasztani.

"Az édesburgonyában raffinóz található, ami az ember számára emészthetetlen szénhidrát, ellenben a vastagbél baktériumai képesek lebontani, ez pedig gázképződéssel jár. A raffinóz mennyisége fajtafüggő."

"A nyers édesburgonyában találtak még tripszin-inhibitorokat (fehérje-emésztést gátló anyagok), de ezek 90 C fokon pár perc alatt elveszítik aktivitásukat. Tanulság: nyersen ne nagyon együnk édesburgonyát."

És egy cikk az édesburgonyáról

[link]

2019. márc. 1. 07:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot . Ezután nem eszem nyersen. Oliva olajon szoktam párolni, sütni.
2019. márc. 1. 08:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Sütni szoktam sütőben zsiradék nélkül vagy pedig megfőzom és pürét készítek belőle,úgy is nagyon finom.
2019. márc. 1. 09:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja és krémlevest is szoktam belőle csinálni az is isteni.
2019. márc. 1. 09:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok finom ételt lehet édesburgonyából készíteni, én is nagyon szeretem. Nemcsak sütve, pürének vagy levesnek készítem.

Gnocchit is szoktam belőle főzni, nagy kedvencem kéksajtos mártással.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..

Nagyon szeretem ezt az édesburgonyás lencsefőzeléket is. Természetesen elkészíthető bármilyen édesburgonyával, de akkor nekem éppen lila volt.

[link]

2019. márc. 1. 09:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak bedobom a sütőbe egy órára és iszonyat krémes lesz. A kifolyó cukros lé karamellizálódik, a héja pedig nagyon egyszerűen lehámozható róla.
2019. márc. 1. 20:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A levest én is imádom. :)

Egy kis baconchips-el megbolondítva, ahogy keveredik az édes és a sós, hát valami fantasztikus. :)

2019. márc. 2. 09:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat !
2019. márc. 2. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!