A batátát hogy jobb fogyasztani megsütve . Párolva vagy nyersen?
Nagyon finom, változatossá lehet tenni vele az ételeket, de nyersen nem kellene fogyasztani.
"Az édesburgonyában raffinóz található, ami az ember számára emészthetetlen szénhidrát, ellenben a vastagbél baktériumai képesek lebontani, ez pedig gázképződéssel jár. A raffinóz mennyisége fajtafüggő."
"A nyers édesburgonyában találtak még tripszin-inhibitorokat (fehérje-emésztést gátló anyagok), de ezek 90 C fokon pár perc alatt elveszítik aktivitásukat. Tanulság: nyersen ne nagyon együnk édesburgonyát."
És egy cikk az édesburgonyáról
Nagyon sok finom ételt lehet édesburgonyából készíteni, én is nagyon szeretem. Nemcsak sütve, pürének vagy levesnek készítem.
Gnocchit is szoktam belőle főzni, nagy kedvencem kéksajtos mártással.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
Nagyon szeretem ezt az édesburgonyás lencsefőzeléket is. Természetesen elkészíthető bármilyen édesburgonyával, de akkor nekem éppen lila volt.
A levest én is imádom. :)
Egy kis baconchips-el megbolondítva, ahogy keveredik az édes és a sós, hát valami fantasztikus. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!