Miért lett a vegánság ennyire felkapott mostanában?
Az utóbbi pár évben nagyon előtérbe került ez a vegánság dolog. Egyre több ismerősöm, és a médiában általam követett ismert ember hirdeti büszkén, hogy ő átállt a vegán életmódra. Sorra nyílnak vegán éttermek, rengeteg ételnek van már vegán változata, nagyon sokan próbálkoznak vegánná válni stb. A veganizmus lassan olyan lesz, mint egy vallás.
Mi lehet az oka annak, hogy napjainkban ennyire kezd elterjedni? Tényleg minden vegán sokkal boldogabb, mióta így él?
Ha te is vegán vagy: mi volt a te motivációd, miért választottad ezt az utat?
Ha nem vagy vegán: szerinted miért lesz valaki vegán?
Mert egészséges (ha jól csinálod).
És mert eljutottak arra az értelmi szintre, hogy nem gyakorolják a hatalmukat gonosz módon.
A kérdésem nem arra vonatkozik, hogy megvitassuk, hogy egészséges-e a vegánság vagy nem, most nem ez a lényeges.
Kérlek titeket, hogy kulturált módon fejezzétek ki a véleményeteket. Mindenki leírhatja a gondolatait a dologgal kapcsolatban, de ne sértegessük egymást.
Hát én a kérdésedből azt szűröm le, hogy 5 percet nem szántál rá, hogy utánanézz a dolgoknak.
A veganizmusnak semmi köze a valláshoz, ez csak a húsevők szalmabábja, mivel érvelni nagyon kevesen tudnak, kell valami degradáló jelző amit rábiggyeszthetnek a témára, hogy aztán kézlegyintéssel elintézhessék a dolgot, ezzel nyugtatva piciny lelküket.
Az, hogy boldogabb lenne aki vegán, szintén nem feltétlenül igaz. Én pl sokkal boldogabb voltam amíg nem tudtam mi folyik a tej/tojás/hús iparban...
A veganizmus nem a legfőbb boldogsághoz vezető út elérésének a keresése. Nem az ÉN a lényeg.
Legalább egy wikipédiát olvass el a témáról, mielőtt felteszed a kérdést, akkor talán a válaszolóknak sem kell a 0-ról elmagyarázni mindent.
Mert divat lett.
"médiában követett ismert emberek hirdetik hogy átálltak a vegán életmódra."
<-----ezért.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!