Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan kell a margarint...

Hogyan kell a margarint kihabosítani, hogy ne legyen kásás?

Figyelt kérdés
Már sokadszorra járok így, a recept szerint lehet dolgozni Rama margarinnal, mikor próbálom a krémet kihabosítani vele, akkor olyan, mintha a margarinból a vízfázis válna ki, az egész olyan darabos, kásás lesz, nem homogén krém. Mit csinálok rosszul? Próbáltam sokféleképpen, margarin szobahőmérsékleten, apró darabokban hozzáadva a krémhez és fordítva is. Sehogy nem jó, mindig ugyanaz a végeredmény.
2018. nov. 17. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Pedig végtelenül egyszerű, ott rontottad el, hogy hittél a receptnek. Pedig ha szoktál netes receptek alapján főzni, megtapasztalhattad, hogy talán az 1 ezreléket se érik el azon receptek aránya, amik változtatás nélkül használhatóak.


Túl sok keveréstől a margarinos szétesnek.

Ez olyan, mint mondjuk a pitagorasz tétel, egyszer bebizonyították utána tényként kezelendő.

Bárki leírhatja akármilyen netes felületre, hogy A négyzet + B négyzet az nem egyenlő C négyzettel, a hülyeség az hülyeség marad, a tény meg tény.


Kicsit keverd el, cső. Büdös életben nem lesz belőle hab. Sok sikert! :)

2018. nov. 17. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

A fözött krémnek meg a margarinnak (szerintem ugyan az igazi vaj kategóriákkal jobb, de ez csak mellékes megjegyzés) azonos hömérsékletünek kell lennie.

Elöször fözd meg a krémet, hütsd le teljesen, és amikor a amrgarint/vajat kiveszed a hütöböl, akkor vedd ki ezt is.

Mire a margarin kikeverhetö lesz, addigra a fött krém is erre a hömérsékletre melegszik.

Emellett sokat segíthet, ha a vajat folyamatosan kevered és apránként adod hozzá a fött krémet, akkor kevésbé fordul elö, hogy kicsapódik.

2018. nov. 17. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
56%

a margarint önmagában vagy cukorral habosítsd.

ha pl. pudingos krémhez akarod adni, akkor azt külön kevertesd, és teljesen hagyd kihűlni.

ha mintkettő megvan, utána keverd a kettőt össze

2018. nov. 17. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Külön(!) kell a ramat habosítani és akkor összekeverni a másik krémmel, amikor egyforma hőmérsékletűek
2018. nov. 18. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!