Vegán karácsonyi menü?
Vegánokat kérdeznék, ök mit szoktak karácsonyra fözni - föleg, ahol nagyobb a család.
Én nem rég vagyok vegán, és egyelöre még ötleteket keresek.
Mindenkinek elöre köszönöm, ha segít.
A másodiknak köszönöm a választ, de az oldalt ismerem, nem igazán ezt kerestem volna.
De amit kérdezni akartam eredetileg, hogy akik vegánok, azok milyen ételsorokat szoktak készíteni konkrétan, nem pedig recepteket - azaz gyakorlatilag kipróbált komplett menükre lennék kíváncsi.
Egyelöre ugyanis nem igazán tudom, hogy mi lenne kellöen ünnepélyes és összeillö, ezért kérem a tapasztaltabbak segítségét.
ma 10:49-es: nagyon köszönöm a válaszodat, éppen ilyesmikre vagyok kíváncsi.
Nálunk is nagy család jön hozzánk, sokféle étkezési rendszerrel, ételösszeférhetetlenségekkel - és most még a vegánsán is hozzájön. Ahogy te is írtad, olyan ételeket keresek, amiket a legtöbben tudnak enni, illetve nem sokat kell pluszban hozzátenni.
Még egyszer nagyon köszönöm, hogy írtál, jópár ötletet adtál, amit ki tudok próbálni!
Nálunk mindig egy vegán sült van, változó, amit az ohsheglovesról vagy Ellától sütök meg. Ahhoz 2-3-féle köret, szósz.
Előtte krémleveseket eszünk, általában gesztenyét.
Desszert gyanánt pedig vegán beiglit és mindig változó aprósüteményeket.
tegnap 12:52-es: köszi a választ.
A vegán sültet milyen néven keresed az angol nyelvü oldalon? Angolul megértem a receptet, de nem tudom, mi a vegán sült angolul.
Angolul "roast" a sült, vagy "holiday roast" ha kicsit érdekesebb recepteket akarsz látni.
Nálunk szokott lenni vegán töltött káposzta, füstölt morzsolt tofu van benne hús helyett; plusz vegán hurka-kolbász az ünnepek közöttre, meg néha vegán pecsenyezsír is :))) mi szerettük ezeket ízeket, és ilyenkor mindig megjön a hangulat az ilyesmihez.
Ami magát a karácsonyi menüt illeti; valamilyen krémleves (azokat jobban szeretjük mint a sima leveseket), pl.:
rozmaringos burgonyakrémlevess grillezett gombanyársakkal
hokkaidó tökbe visszatöltött sütőtökkrémleves, zsályával, pirított kenyérkockákkal
fokhagymakrémleves pirított kelbimbóval
A főétel nagyon változó. Tavaly gomba bourginon volt, előtte lencsés pásztor pite, idén "pesztós" egészben töltött tökön/gombás-lencsés töltött tökszeleteken gondolkodom + mindenképpen lesz egy jackfruitos pörkölt - mellé valószínűleg a szokásos: krumplipüré vagy krokett, saláta, zöldségköret.
Desszertnek amit csak el tudsz képzelni, csupán veganizálva. Zserbó, keksztekercs, hókifli, püspökkenyér a kedvenceim.
Köszi a segítséget, így már könnyebben tudok keresgélni.
A jackfruitos pörkölt meg tényleg nagyon jó, kimézetre senki nem mondja meg, hogy nem marhapörkölt és ízben sincs feltünö különbség - szerintem a lényeg ennél a pácolás, az adja meg a fö ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!