Keresek egy "felvágott" receptet (? )
Ebben a topikban olvastam régebben egy húsmentes (nem tudom, vega vagy vegán) felvágott receptet, amit szeretnék kipróbálni (nem venni, itthon készíteni), de nem találom sehol.
Ha valaki emlékszik rá, vagy hasonlót tud, legyen szíves, segitsen!
Elöre is köszönöm.
Vegán kolbász receptem: buzasikér, egynegyed rész csicseriborsó liszt, egynegyed rész bulgur, 1 dinsztelt hagyma, 1 kanál sűrített paradicsom, 2 kanál szójaszósz, fűszerek: fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kömény, grillfűszerkeverék (nem kell vegán logós, elég ha az összetevőket megnézed), zsálya.
Bulgurt félig előfőzöd, ezt lehet úgy, hogy a hagymát megdinszteled, rá a bulgur, és félkeményre, kb. 10 percig párolod dupla mennyiségű vízben, hozzáadhatod a sűrített parit, és a szójaszószt is, így egyszerűbb.
Száraz összetevőket összekevered, aztán hozzá a hagymás bulgur, és annyi víz, amennyit felvesz, úgy, hogy egy gyúrható massza legyen, mint amikor szejtánt készítesz. Én apránként adagoltam.
Amikor összegyúrtad, mindig elfelezed, így egyenlő részeket kapsz. Ezekböl kolbász vastagságú hengereket sodorsz/hengergetsz, érdemes olyan hosszúságúakat, amik beleférnek a lábasba. Alufóliába szorosan becsavarod, a két végét, mint a szaloncukor csomagolásánál, elcsavarod. Én ezeket még utána egy kicsit áthengergettem a deszkán, a szebb forma miatt. 10 percig állni hagytam, mint a szejtánt, és pároló edényben (nálam ez egy szűrő betét, peremmel, amit lábasba lehet tenni, de többféle van) 45-50 percig párolod lefedve, alacsony hőfokon. Így nem fog kifőni belőle a fűszer. A kész kolbikat ezután úgy használod, mint a kolbászt, lehet sütni, lehet belőle rakott krumpli (himalája sós vízbe áztatsz vékonyra szeletelt tofut, egy éjszakán át kell áztatni, így tojás íze lesz), fagyasztani is lehet.
A recept úgy született, hogy gabonakolbászos receptvideókat nézegettem, de én mindenképpen búzasikérből szerettem volna csinálni, mert tudtam, hogy az tutira nem fog szétesni. Bulgur azért kellett bele, hogy olyasmi textúrát kapjon, mint a kolbász, de ha neked ez nem fontos, kihagyhatod. Fűszerezni fűszerezd ahogy szeretnéd, én legközelebb a bajor kolbászt szeretném majd meghamisítani, nekem az nagy kedvencem. Remélem tudtam segíteni.
Bocs, egy kérdés: miért csicseriborsó liszt kell bele, másféle nem jó?
Már több helyen láttam ezt, és enm tudom, valami speciális íze/állaga van, vagy miért ezt használják sok mindenbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!