Titeket zavar ha az üzletben a felvágott pultnál előre felszeletelt szalámi, sonka szeletek közé becsempészik a végeket, esetleg régebbi szeleteket vagy héjat pl. üzletben előre szeletelt, csomagolt sajtnál)?
Úgy látszik itt Magyarországon nem divat minőségi, friss terméket adni a vásárlónak.
Ezeket a dolgokat rengetegszer tapasztalom és nagyon ki vagyo rajta akadva.
Külföldi tapasztalat: frissen szeletelik fel a felvágottat, és még az első szeletet félre is dobják ha hosszabb ideje nem lett belőle vágva.)
Nekünk magyaroknak minden sz@rt el kell adni??
1. Előre van szeletelve, mert a legtöbb helyen megoldhatatlan, hogy mindig akkor vágják, mikor valaki kér belőle. Ez nem csak annyiból áll ám, hogy fogom, és bedobom a szeletelőbe, mivel ha Te mondjuk szalámit kérsz, de előtte paprikás bevonatú sonkát vágtak a géppel, akkor tiszta paprika lesz a szalámid. Kézzel meg pláne lehetetlen leszeletelni mindenkinek. Egyébként a legtöbb ilyet reggelente szokták frissen szeletelni, ha előző nap elfogyott az áru, vagy az napig volt pultban tartható.
2. Normális helyen a megkezdett áru végét fóliázzák, így semmi baja nem lesz, nem kell kidobni. Ha meg mégsem volna olyan, mint a többi része, akkor az kuka. Nyilván van hely, ahol ezt nem teszik meg, ott viszont nem biztos, hogy ez a legnagyobb probléma.
3. Régebbi szeletelésből ha marad, és pultban tartható, akkor az is eladásra kerül, méghozzá azért, mert semmi baja nincsen. Legfeljebb a legfelső szeleteket szokták levenni, mert már sápadtabbak, mint a többi.
Ezeket úgy írom, hogy magam is dolgoztam sajt és csemege pultokban, méghozzá egy elég ismert (és fillérb.szó) multinál. Talán 1000 vásárlóból 5 volt olyan, aki beleállt hasonló dolgokba, neki pedig kulturáltan elmagyaráztuk, mi a helyzet. Ha nem kérte a véget, nem kapta meg, de csak miatta nem kezdtünk el külön szeletelni.
Amúgy súgok, vannak ettől sokkal durvább dolgok is, csak azt vevő nem látja.
Hogyne zavarna. Németországban lakom. Itt ha kérek 15 deka, mit tudom én, Blutwurstot, akkor fölszeletelnek egy darabot (a csomagoláson be van jelölve 50 grammonként a felvágott). Ha kicsit több lett, akkor is csak 15 dekát üt be a masinába. Ha 14 deka lett, akkor megkérdezi, hogy jó-e ez így nekem, vagy vágjon-e még hozzá.
A felvágottakhoz nem teszik hozzá a végét, a fóliát sem szeletelik föl a áruval, hanem leszedik. A felvágottrudakat meg folpackkal lefedik, hogy ne barnuljon meg.
Mondjuk nem is 1500 forintba kerül egy kiló akármi, 10 euró alatt nem nagyon lehet semmit kapni. A 10 eurós kilónkénti ár a belépőszint, 15-20 a közepes, de némelyik Wurst, mondjuk valamilyen sonka akár 20-nál is többe kerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!