Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért lesz valaki vega/vegán?...

Miért lesz valaki vega/vegán? Mit szólnak ilyenkor a rokonai és a barátai?

Figyelt kérdés

2018. aug. 23. 11:03
1 2
 11/15 anonim válasza:

Mert nem feltétlenéül áll be mindenki a leghosszabb sorba.

Egyesek szerint az ember 100% növényevő, mivel semmilyen állati eredetű termék nem alkalmas feldolgozás nélküli fogyasztásra, a tejen kívül, amit meg az emberen kívül egyetlen faj sem fogyaszt felnőtt korban. A laktóz érzékenység normális állapot, serdülőkorban a laktáz enzim normál esetben kiürül a szervezetből, többé a laktóz nem bontható le. Ez nem betegség, mert ez a normális.

A hús evéssel a fő gond ott van, hogy az emberek nagyrésze egy étkezést nem bír elképzelni hús nélkül, nemhogy hosszabb időt.

Heti egy nap, aznap is csak az egyik étkezésben kéne mondjuk húst enni, s ha a McDonald's ügyfelek áttérnének erre, a meki be is csukhatna.

Amúgy a mit szólnak hozzá...

Bakker:

A vegetáriánusok/vegánok legnagyobb problémái:

3. Étterem: az éttrem tulajdonosok nem fogják fel az igényt, s hogy a hal nem növény!

2. Főzésről beszélgetés.

1. Idióták kezelése - dobogós helyen, ez akár felemészti a felszabadult energiát.

2018. aug. 29. 20:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Az hagyján, hogy a halat nem sorolják az állatok közé, de nem egy étteremben kérdezték meg, hogy "akkor csirkét sem?"

:)

Néhány éttermi próbálkozás a teljesség igénye nélkül:

Vegán? Rántott sajtot tudnék ajánlani.

A szakácsunk reflexből rátette a sajtot a vega pizzára, ugye az nem baj?

Az alapján amit elmondott, a sültkrumpli vagy a rizs köretünket tudnám hozni, esetleg valamelyik savanyúságot?

Vannak pl rántott zöldségeink...

Megkérdeztem a szakácsot, sajnos a vegetariánus muszakát nem tudjuk besamel nélkül elkészíteni

2018. aug. 30. 01:47
 13/15 anonim ***** válasza:

ma 01:47-es: ebben tökéletesen igazad van, ma MO-on még a szakácsok többségének sincs fogalma a vega/vegán táplálkozáról.

Velem már elöfordult, hogy jobb hiján vegyes salátát akartam kérni, és megkérdezték, hogy majonézes vagy joghurtos öntettel kérem. Amikor elmondtam, hogy csak a zöldségeket kérem, meg sút-olajat-ecetet külön, akkor teljesen elképedtek, hogy csak úgy "meztelenül" akarom enni a salátát?

Egyéb ételekröl nem is beszélve, amiket vega/vegánnak minösítenek, gyakorlatilag mindenhol van benne valami, ami nem ehetö számukra.

Ami ezzel szemben igen nagy kontraszt, az Nyugat-Európa (ott több országban éltem, ezért ezt hozom fel), ahol majdnem mindenhol van fogalmuk a témáról, de ha nincsenek vele tisztában, akkor is ha valamit konkrétan kérek, azt úgy hozzák, és nem tesznek rá tévedésböl kizárt élelmiszereket - szóval ezen a téren (is) van még mit fejlödnie MO-nak!

2018. aug. 30. 07:52
 14/15 Solya. Orsika válasza:
15 éves vagyok, és 7 éve lettem vega. Mikor kisebb voltam, hát ugye a szüleim etettek mindennel, beleértve a húsféléket is. Aztán 8 évesen jöttem rá, hogy undorodok attól, hogy húst (állatokat) kellene ennem. Ebben persze közrejátszik az állatvédelem. Aztán egyik napról a másikra, abba hagytam a húsfélék fogyasztását. A gyerekorvosom először nem nézte jó szemmel, (mert kiskoromba nagyon vèkony voltam, és ha még húst se fogok enni, gondolta h mi lesz) de kèsőbb kb olyan 12-13 évesen felszedtem magamra pár kg-t és aztán azon az elven volt az orvos, hogy nem vesztek azzal kb semmit, hogy nem eszek húst. Mondjuk a szüleimnek az elején se jött be a dolog, még most is kínálgatnának, és még nem törődtek bele igazán.
2018. aug. 30. 11:08
 15/15 anonim válasza:

Orsika!

és mit szólnak hozzá osztálytársak, barátok?

Én vegetáriánus vagyok, de képtelenségnek érzem a vegánná válást, mivel annyira sok kész és félkész cuccban van, tej meg tojás, hogy meguntam minden termék ellenőrzését

2018. aug. 30. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!