Miert is jobb a vegansag a vegasagnal hisz az hogy allati eredetu etelek mint a tojas vagy tejtermekek nem fajnak az allatnak?
Pár embe rmiért gondolja hogy a vegánok az állatokra akarják ráerőltetni az életmódjukat (macska)?
A vegán vagy nem tart állatot vagy az állat igényeinek megfelelő étrenden. A veganizmus az emberekre vonatkozik ill arra hogy helytelen az ember számára az állatokat kihasználni, megölni. Nem a ragadozó állatok léte ellen van...
Oké, de az az esetek 5%-a, amikor a borjú halva születik. Statisztika szerint. Úgyhogy ne ebből induljunk ki.
Etikai szempontból szerintem lehetetlen egy állatot azért tartani, hogy megegyük, amit termel, ez ellentmond az állatok szeretetének. Ha elhal a borja és valóban problémája van az anyaállatnak a tejképződéssel az nyilvánvalóan más kérdés, bár ilyen esetben is okosabb lenne esetleg más borjak táplálására fordítani a fennmaradt tejet.
#34, én tudnék mutatni neked. Amikor munkából megyek hazafelé, az útról lehet látni szép nagy legelőket. Egyiken lovakat szoktam látni, egy másikon kb. 20 tehén legel a borjaikkal együtt, mellettük kis tó, istálló, szénakazlak. Ez itt van Magyarországon, egy nagyváros határától pár km-re. Szerintem nem az egyetlen az országban - csak körül kell nézni, aki akar, biztosan talál ilyet, és valószínűleg tejet is tud venni tőlük. Mint ahogy hagyományos módon tartott tyúkot, malacot is lehet találni.
A csirkék amúgy nem menstruálnak XD A tojás egy nagy petesejt, ami vagy meg van termékenyítve, vagy nem (akárcsak a halak ikrái).
"Egyiken lovakat szoktam látni, egy másikon kb. 20 tehén legel a borjaikkal együtt, mellettük kis tó, istálló, szénakazlak"
Ne legyenek illúziód, a borjak nem az anyjukkal legelnek, hanem a még nem borjadzott üszőkkel. Azokat gyakran legeltetik. Meg bio tartásban a borjat is, mielőtt levágják 3-5 hónaposan. Illetve ha felnevelik marhahúsnak akkor kb. 1-1,5 évesen.
Nyugi, az anyja az istállóban áll egy helyben, és egész nap fejik. És a borja 5 percet nem tölthet mellette, és bizony nem tejet kapott inni, hanem pótlót.
A látvány néha csal. De ez bevett gyakorlat a tejiparban, tejelő teheneket a büdös életben nem fogsz a saját borjaival látni a legelőn, mert a borjú elinná a profitot.
"A csirkék amúgy nem menstruálnak XD A tojás egy nagy petesejt, ami vagy meg van termékenyítve, vagy nem (akárcsak a halak ikrái)."
A meg nem termékenyült, kilökődött petesejtet nevezik a köznyelvben menstruációnak. A tyúk természetesen nem menstruál a szó szoros értelmében, de a lényeg ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!