Vegán töltött padlizsán recept (? )
Szeretnék pár kipróbált töltött padlizsán receptet kérni töletek, ami vegán, és nincs benne szója, szejtán, tejtermékpótló, hanem csak síma, mindenhol kapható zöldségfélék egy egyéb alapélelmiszerek. (Biztos kifelejtettem még valamit, ami nem lehet benne, de nagy a család és sok minden összeférhetetlenség fordul elö, ami csak akkor jut eszembe, amikor valami "tilos" élelmisezrt meglátok a hozzávalók közt - ezért elöre elnézést kérek)
(A google nem sokat segít, amiket találok, az valamiért kiesik a lehetöségekböl.)
Mindenkinek elöre köszönöm, ha segít.
Imam bayildi (az imám elájult)
A vegetáriánusok álma is lehetne ez a töltött padlizsánféle, amelynek szó szerinti jelentése: az imám elájult. A legenda szerint történt egyszer, hogy egy hosszabb vallási ünnep után egy derék muszlim annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy eszméletét vesztve rogyott össze. Hozzávalók: 1 kg hagyma, 6 db kisméretű padlizsán, 2 db tölteni való paprika, 0,5 kg paradicsom, 2 fej fokhagyma, petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi kristálycukor, fél pohár olívaolaj, étolaj (a sütéshez) Elkészítési módja: Megtisztítjuk a hagymákat és karikára vágjuk. Az egyik paprikát és a paradicsom felét apróra daraboljuk. A hagymát megpirítjuk az olívaolajban és hozzáadjuk a paprikát és az elaprított fokhagymát. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ismét 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, felöntjük kb. egy pohár vízzel, felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és a levét félre tesszük. A padlizsánt - két végét kihagyva - meghámozzuk. A két végét azért nem hámozzuk meg, hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és sós vízben egy óráig állni hagyjuk. Miután kivettük, kinyomjuk belőle a vizet. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel és hidegen kínáljuk.
Köszi a receptet.
Elöször már kezdtem megijedni, amikor a vegetáriánusokat kezdted említeni, mert a vegán étrendben nem minden ehetö, ami nekik, de ez még így is tökéletesen megfelelö!
Nagyon kedves töled, hogy beírtad!
Megcsináltam a receptet pici változtatással (a paradicsomot kihagytam, és helyette apróra vágott gombát tettem a töltelékbe), és igen finom lett. Nemcsak nekem ízlett, hanem az egész családnak - a húsevöknek is -, annyira, hogy majdnem kevés lett, a hús nagy része meg megmaradt.
Nagyon szépen köszönöm még egyszer a fáradozásodat!
Nagyon szívesen!
Örülök, hogy segíthettem, mi is nagyon szeretjük.
Köszi még egyszer.
Ha netán van több olyan recepted, ami vegán, el tudnád küldeni (akár privátban vagy emailban - ez utóbbi esetben privát elküldöm az email-címemmet)?
Rizs helyett bulgurt használok, de lehet kölest, bármi hasonlót. Ha azt átforgatjuk apróra vágott dinsztelt hagymán, és bele a kellő apróra szelt/vágott, párolt zöldségeket, ízlés szerint fűszerezve.
Lehet az káposzta, karfiol, karalábé, borsó, répa amit akarunk, ill. ami éppen kéznél van! Ha 1-2 főtt krumplit összetörsz, és azt belegyúrod, tojás helyett egészen jó össze-kötőanyag.
Egy nagyon jó kis töltelék áll össze belőle tojás nélkül, minden nélkül. Akár padlizsánt, akár tökfélét (fehér tök, cukkini, karalábé, bármit) tölthetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!