Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A tojásevéssel mi a gond...

A tojásevéssel mi a gond vegán szempontból?

Figyelt kérdés
Ne az iparban gondolkodjunk most, tegyük fel otthon van egy hatalmas kertem és ott tartok egy pár tucat tyúkot!
2018. jún. 26. 11:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A magas koleszterintartalommal még igazán nincs semmi baj (a koleszterin fontos anyag, szükségünk van rá, csak enni nem muszáj s persze a fajtája sem mindegy), amúgyis az átlagember kevés tojást eszik, de aki népi tizet, annak is ritkán van tőle baja. De ez nem ide tartozik teljesen, mindenki döntse el maga, mi merre.

Nekem pont nem egészségügyi bajom van a tojással (a tojásszegény étkezés nekem sokkal egészségtelenebb lenne most, hogy szálkásítani próbálok, tömegeléskor inkább csak nehéz. majdnem irigylem azt, aki bírja a normál vegán étrendet, nekem sok étel kiesik), hanem amit előbb írtak. Nyilván kizsigereljük a tyúkokat. Azt ugyan nem tudom, hogy hamar halnának, a leselejtezett tojótyúkok még jópár évig vígan tudnak tojni, van ismerősöm, aki ilyen tyúkokat tart, immár teljesen tisztességesen (nyilván a vadonban még sokkal kevesebb ideig élnének, mint rossz körülmények között. végülis az ember fenntartja a fajt és hosszabb életet ad nekik, ez jó tartással annyira nem is borzalmas biznisz a tyúkoknak ezen a kegyetlen bolygón. ketrecben már más). Maga a folyton tojatás az persze valamelyest természetellenes és eléggé önző (az több madárfajnál természetes, hogy ha elveszik a tojást, újat tojik, s ezt az ember keményen kihasználja a tyúknál), a tápanyaghiány miatt rendes tartásnál nem aggódnék, nyilván akkor az ember megadja a tyúknak, ami annak kell, cserébe a tojásokért. De attól még kihasználunk egy másik fajt. Teljesen logikus, hogy empatikusabb és az állatokat nem annyira semmibe vevő embereknek ez nem annyira tiszta, bármilyen remek étel is a tojás. Ha meg lehet oldani máshogyan, akkor jó, ha megoldjuk.

2018. jún. 27. 11:18
 12/19 anonim ***** válasza:
25%

#10 Mivan emberek, miért 0%os a válaszom? Csak nem fàj az igazság?

Az állati eredetű fehérjék eléggé megdobják a rák kialakulásának kockázatát, a genetikai háttér mindössze 2-3%ban befolyásolja ezt, és még sorolhatnám. De légyszíves mikor mentek a kórházba, akkor kérdezzetek mindenkit végig h ki vegán, mert elmondom hogy nem velük vannak tele a kórházak, főleg nem fehérjehiány miatt xD

Ha van fehérjehiány, akkor van olyan is h valami túl sok fehérjét visz be, nemdebár? Én a helyetekben mielőtt jönnek és lepontoznám a válaszokat, utánanéznék a dolgoknak, ugyanis én segítőszándékkal jövök az oldalra, bármelyik topikról legyen szó...

2018. jún. 27. 14:13
 13/19 A kérdező kommentje:

"Mivan emberek, miért 0%os a válaszom? Csak nem fàj az igazság?"

Szerintem a hülyeség fáj nekik.

Azért amikor egy százszorosan cáfol manipukatív propagandaírományt reklámoz valaki, vagy olyan értelmetlen párhuzamot von, mint a rákosok aránya a kórházban (a vegánok aránya elenyésző az átlagemberekhez képest, micsoda ördögi véletlen hogy a kórházban ugyanúgy elenyésző az arányuk...), az ne nagyon számítson hasznos értékelésre.

Mindenki másnak, aki értékelhető választ írt, köszönöm! Kaptam pár tényleg értékes gondolatot! :)

2018. jún. 27. 14:24
 14/19 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagyok vegán, de minden tiszteletem a vegánoké! A “harcos, bunkó” vegánokat is tisztelem! Az elveikkel, életmódjukkal több nemes ügyet is szolgálnak. Lehet itt arról beszélgetni, hogy a kapirgálós tyúkok tojását miért jó vagy nem jó megenni, csak annyira kevesen esznek olyan tojást. Senki nem gondolkozik el azon, hogy mértéktelen hús és egyéb állati termék fogyasztással milyen mértékben járul hozzá a bolygó túlterheléséhez, szennyezéséhez. Ez azért mindenki ügye és ne sértődjünk már meg egy kis bunkó, vegán kritikáért, mert mindannyiunk felelőssége a környezetvédelem és ehhez a vegánok nagy mértékben hozzájárulnak, még akkor is amikor “csúnyán néznek vagy beszólnak” a mindenevőknek
2018. jún. 28. 18:08
 15/19 anonim ***** válasza:
28%

"milyen mértékben járul hozzá a bolygó túlterheléséhez, szennyezéséhez."

Csak jelezném, hogy kb.40 éve, még fele ennyi ember élt a földön.

Vagyis minden 40 évnél fiatalabb ember hozzájárul a puszta létével a "túlterheléshez".

Már csak az a kérdés, hogy hány ember él majd a bolygónkon újabb 40 év múlva??!

2018. jún. 29. 08:59
 16/19 anonim ***** válasza:
41%
Kedves utolsó! Ez is tipikus “kifogás” válasz. Homokba dugod a fejed. Én is szeretem a húst, tojást, sajtot, de elismerem, hogy egy vegán vagy egy nem húsevő sokkal etikusabb, tisztább, önzetlenebb. Még a bunkó vegánok is. Tesznek a bolygójuk jövőjéért.
2018. jún. 29. 12:05
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó!

Sajnálom, hogy meg sem értetted amit írtam.

Kérjél meg egy felnőttet, hogy magyarázza el neked.

2018. júl. 1. 17:00
 18/19 anonim ***** válasza:
Sokkal többet tennének a vegánok az állatokért és a környezetért ha egy racionálisabb célért küzdenének. A tyúkok kihasználása így általános kinyilatkoztatásként simán nemigaz. A természetben, emberi közreműködés nélkül a kikelt csirkék 80%-a nem élné túl az első telet, és a maradék sem érné meg a harmadik születésnapját. Továbbá nem azaz igazán megterhelő, hogy tojik hanem a kotlás és a csibék felnevelése. A vegánok érvei a nagyüzemi, intenzív állattartásra igazak. De erre nem az a megfelő reakció, hogy akkor elutasítunk mindent ami állati eredetű, hanem az, hogy csak ökölógia tartásból származó állati terméket fogyasszunk.
2018. júl. 5. 00:56
 19/19 anonim ***** válasza:
39%

“Sajnálom, hogy meg sem értetted amit írtam.

Kérjél meg egy felnőttet, hogy magyarázza el neked.” Ja persze. Inkább Te iratkozz be egy környezetmérnöki karra. Vagy legalább leérettségizhetnél.

2018. júl. 9. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!