Hogy lehet a tofut úgy elkészíteni, hogy ne legyen üres az íze?
Erősen fűszerezni kell, sok fűszert kell neki adni, vagy az étel legyen ízesítve amibe rakod.
Lehet pácolni is.
A füstölt tofu is jó. De van mindenféle ízesítésben is tofu, zöldfűszeres, chilis, borsos, stb.
Nosalty-n vannak jó tofus receptek. Ott tudsz válogatni is kajákat amiket megtudsz vele csinálni.
A lényeg a fűszer.
A húsnak sincs íze, ha magában megsütöd, só-bors, fűszerek és zsiradék nélkül!
A tofuval sincs más. A tofu is ugyanúgy fehérjedús, zsírszegény étel mint a hús - az embereknek pedig NINCSENEK fehérjereceptorok a nyelvén, csak a zsiradék- édes-savanyú-sós-keserű-csípős "ízeket" képes érzékelni.
Az, hogy a zsír egy "íz" viszonylag új tudományos információ egyébként.
A ragadozó állatok képesek a nyelvükkel a fehérje ízének érzékelésére is, ezért ízlik nekik a nyers hús pl., míg az ember a nyers hús evésekor nem képes semmilyen ízt felfogni, kivéve a zsír ízét, ha egy zsírosabb darab.
Na a biológiaórát mellőzve: fűszerezni kell. Pácold olajos-fűszeres lében, sózd, borsozd.
Mindegyik húsból kisül valamennyi zsír, így jobb ízük van, mint a tofunak.
A füstölt tofunak szerintem szalonna íze van, én nem szeretem.
Szerintem a tofu semlegesen passzol egy rántottába, vagy valamilyen zöldségkrémbe lehetne belebotmixerezni.
Esetleg édessavanyú bundában lehet jó rántva..
Szia!
Én a tofuszeleteket szójaszósszal meglocsolva szoktam pihentetni egy éjszakát, szerintem az sokat dob rajta. Ha kapható, akkor metélőhagymás tofut veszek, nem simát, a füstöltet a férjem nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!