Vegán - nem vegán házasság. Nehézségek?
Amennyiben meg tudtok egyezni abban, hogy ki készíti el neki a húsételeket.
Pl. van olyan vega/vegán, aki megfogni sem bírja, mert annyira undorodik töle, ilyenkor érthetö módon nem várható el töle az sem, hogy fözzön belöle, ha elölre tisztázzák, hogy a húsevö fél vagy maga készíti, vagy másként oldja meg a húsevést, akkor ez nem lesz probléma.
A másik, hogy mindkét félnek tiszteletben kell tartania a másik étkezési módját és nem áttéríteni, meggyözni akarni a másikat - mert ez garantáltan tönkreteszi a kapcsolatot.
De ahol két értelmes ember kerül össze, ott problémamentesen meg lehet oldani ezt a helyzetet.
Egyik baráti párnál a feleség sok éve vegán, a férj nagy húsevö volt, amikor összekerültek. IDöközben a férj is átállt vega életmódra, mert rájött, hogy azzal jobban érzi magát, de nem a feleség gyözködte, ez önkéntes döntése volt.
A másik párnál a feleség vega, a férj mindenevö, mindkettö elfogadja a másikat így és már több, mint 10 éve élnek közös háztartásban, viták nélkül.
Sokaknál jól működik az ilyesmi, rengeteg ilyen esetről hallottam már. Persze normálisabb emberek kellenek hozzá, nyilván van, aki képtelen elviselni beszólás nélkül, ha a másik máshogyan eszik s persze vannak intoleráns vegánok s intoleráns húst is evők, akik szerint a másik étrendje roppant egészségtelen, egyéb vetületekről nem is beszélve.
Amit írtál magatokról, az alapján nektek jó esélyetek van :) Te rugalmasabb vagy, mint én, én már vegaként sem főztem húst, igaz, nem is kell, a párom tud főzni és jól megvan hús nélkül is...
Nekem abban van tapasztalatom, hogy nem annyira hús mentén, hanem más dolgokban eltérő étrendeket hogyan lehet összehozni. Amíg van közös nevező, elég könnyen, toleráns partner értelmes, egészséges étrendbe pedig nem szól bele kicsit sem, egészségtelenebbe is normálisan.
Ez nálunk is így volt régebben. Itthon mindig vegán ételeket főztünk, maximum a férjem tett a saját részébe húst is, ha akart, vagy sajtot (pl. egy rakottasnál egyszerűen kétfele szeded, ha rántott dolgokat csinálsz azt is panírozol, de tojásmentes panírban stb.).
Mára ott tartunk, hogy ő is vegetáriánus lett, és maximum néha sajtot kever a vegán ételekbe.
Az elején ő se tudta volna elképzelni a váltást, de az évek során nyitottabb lett és megváltozott a véleménye. Meg miután kipróbálta és elmúlt a pikkelysömöre, rendbejött az emésztése, teljesen meggyőződött róla, hogy jó döntés volt.
Szia!
(Nem olvastam végig a hozzászólásokat.) A férjem vegetáriánus (tejet, tojást, mézet eszik). Én eszem húst is, de nincs igényem belőle sokra. Általában otthon csak vegetáriánus ételeket készítek, és húst a munkahelyi menzán szoktam enni.
Persze a ti esetetek lényegesen más, ha alapvetően követitek a hagyományos nemi szerepeket, vagyis általában te főzöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!