Kb egy hónapja váltottam át vegán életmódra, etikai, egészségügyi okokból egyaránt. A férjemmel nagyon sokat sütünk/főzünk, együtt tanultunk meg főzni, főleg húsételeket. A férjem támogat a veganizmusban, bár még nem mondanám magam annak, folyamatban van az átállás, mégis félek, hogy ez így nagyon nehéz lesz. Ő is eszeget velem vegán kaját, de húst is készítek neki, ami lehet, hogy szintén fura lesz nekem egy idő után. Mit gondoltok egy ilyen felállásról? Van esetleg valaki, aki hasonló tapasztalata van. Hogy működhet ez jól a mindennapokban?
saját magamtól idéznék: "bár még nem mondanám magam annak, folyamatban van az átállás, mégis félek, hogy ez így nagyon nehéz lesz."
érdemi hozzászólás?
2018. ápr. 26. 11:16
2/24 anonim válasza:
A párom vegetáriánus (nagyon ritkán eszik tejtermékeket) lett nem sokkal azután, hogy én vegán. Egyszerűen csak ott volt mellettem amikor tájékozódtam, és ő is megértette, amit én. Beszéljétek erről sokat, aztán kiderult, mennyire nyitott. Nálunk itthon csak vegán dolgok vannak, néhány év vegánság után nekem erre már szükségem van, hogy itthon érezzem magam, de minden pár maga állítja fel a szabályait. Nyilván ha zsigerből elutasítja a dolgot, akkor gondjaitok lesznek, de ha olyan típus, akkor nem csak ezzel. Ha megértő, akkor könnyű lesz kompromisszumot talánotok.
2018. ápr. 26. 11:29
3/24 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Tök vicces, mert amúgy nyitott, mondja, hogy ebből is profitál, hogy egészséges dolgokat eszik, szereti is a zöldséges dolgokat, de azt mondja, nem tudna lemondani a húsról. Ne is mutassam meg neki a dokumentumfilmeket (persze beszélni beszélek róla - már amennyi infót eddig összeszedtem). És tényleg nem is tudom elképzelni, hogy lemondana róla, és el se várnám tőle soha, ha nálam teljes mértékben beválik a dolog és tudom tartani.
2018. ápr. 26. 11:33
4/24 anonim válasza:
Én nem vagyok vega, vegán meg főleg nem, de szerintem megoldható a dolog, legfeljebb annyi hogy kétféleképp kell főznöd, vagy pedig ő is főz magának. Lényeg hogy ne akarjátok egymást erőszakkal "megtéríteni".
2018. ápr. 26. 11:57
5/24 anonim válasza:
Ismerős házaspár 12 éve úgy él együtt, hogy a férfi vegán, a nő mindent eszik, húst, tejet, tojást... mindent. Jól megvannak együtt, általában egyfélét főznek és esznek otthon, a nő meg a munkahelyi ebédekkor eszik olyasmit, amit esetleg hiányol otthon, amiket a férje miatt nem. Bár a férj mindig elmondja, hogy felőle ehet húst otthon is, csak ne keveredjen az ő ételébe.
2018. ápr. 26. 12:12
6/24 anonim válasza:
Simán megoldható, mint ahogy az is, ahol a párból valamelyikük cukorbeteg, lisztérzékeny, tejallergiás, vagy májcirrózisa van.
Mindössze némi odafigyelés és szervezés kérdése az egész, hogy a különfőzést hogy tudjátok az időtökbe beiktatni.
Egyetlen esetben lehet probléma, ha egyikőtök (rendszerint a vega/vegán) erőszakosan rá akarja a másikra erőltetni a nézeteit. Ha te ezt nem teszed, a megvalósítás csak részletkérdés.
2018. ápr. 26. 12:23
7/24 anonim válasza:
Nézd, én általában a menzán ebédelek, és az a pár szem hús több is számomra a kelleténél, este már nem eszem húst. Van egy autista kisfiam, aki nem eszik meg akármit, és amikor a Nagyi is nálunk van, akkor van úgy, hogy négyen négyfélét vacsorázunk. És a felségem még nem készült ki ettől, mert én is besegítek.
Simán meg lehet csinálni.
2018. ápr. 26. 12:52
8/24 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a biztatást :)
2018. ápr. 26. 13:22
9/24 anonim válasza:
Szomszédaink 10 éve élnek együtt, és a lány kb 6 éve teljesen mellözi a húst.
Sajnálja az állatokat azért.
DE soha nem kérte a barátját erre. Ö rengeteg húst eszik, és a lány el is készíti neki. De ö maga nem eszik belöle.
Ha grillezünk akkor a húsmentes dolgokat tesszük elöször a grillre és csak utánna a húst. A lány mindig hoz finom salikat(a legjobb sali készítö a baráti körben).
Èn nem gondolom, hogy ez probléma lehet, csak akkor, ha öt megakarod gyözni a nézeteidröl. De ez másben is így lehet.
Pl én imádom a rózsaszínt még sem kényszerítem a páromat, hogy rózsaszín polót huzzon fel, pedig sokkal de sokkal szebb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!