Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha a cigarettafogyasztás...

Ha a cigarettafogyasztás velejárói a csomagoláson rajta van, akkor a húsfogyasztás velejárói a csomagoláson miért nincs?

Figyelt kérdés

Cigaretta esetén gondolok a lehetséges egészségügyi kockázatokra, ami érzelmileg befolyásolja az embert valamelyest amikor dönt arról mennyit fog fogyasztani


Hús esetén mivel egy alapvetően természetes táplálék nincs közvetlen visszavezethető egészségügyi kockázata, viszont ahogyan állatból étel lesz, ez a folyamat nincs az ember szeme előtt, ha nap mint nap látná az ember mibe kerül valószínűleg kimutathatóan csökkenne a húsfogyasztás


Miért van az, hogy cigarettánál megy az ellenkampány, húsnál viszont csak annyi, hogy van cserébe jó sok drága feldolgozott vegán étel


Csak idő kérdése a változás?


egy "passzív" vegán 24



2018. ápr. 13. 15:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
32%
Holnap disznó vágás lesz nagyiéknál. Szívesen csinálok képet :)
2018. ápr. 13. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/26 anonim ***** válasza:
36%

#18


ha már így veganácizol meg linkelgetsz hülyeségeket, itt van még egy tanulmány:


[link]


Eszerint az ősembereknek egyáltalán nem volt számottevő a állati fehérjebevitelük egyszerűen azért mert nehéz volt hozzáférni, az állatok nem szolgálták fel magukat tálcán úgy mint a növények, marha nagy energiabefektetés volt állatot levadászni és a primitív eszközökkel ez nagyon ritkán volt sikeres.


Az a teória is már rég megdőlt hogy az agyunk attól fejlődött volna hogy húst kezdtünk enni, persze még egy halom ilyen cikk lát ma is napvilágot, mint ahogy azt is szeretik máig idézgetni hogy az ember az agyának 10%-át használja csak.


Ha belegondolsz eleve hülyeség, egyrészt az előemberek agya már bőven azelőtt növekedésnek indult hogy vadásztak volna, és ha a húsevés olyan okossá tenne akkor eszerint a többmillió éve húsevő ragadozók mint pl az oroszlánok a nagy időbeli előnyük miatt már rég kolonizálták volna a Marsot - minket röhögve lehagyva, a kis primitív növényevéssel induló agyunkkal. Pláne ellentmond ennek hogy mióta a legtöbb húst esszük azaz kb 15ezer éve amikortól nagyjából az állattartás elkezdődött, azóta nem nőtt hanem CSÖKKENT az agyunk térfogata. Egyszerűen az agyfejlődéshez minimális köze lehet csak a húsfogyasztásnak.


A "normális húsfogyasztás" nem mond semmit annak helyességéről, hasznáról, ésszerűségéről vagy etikusságáról. A "normális" jelző kizárólag azt jelenti hogy a többség ezt csinálja. Régen a rabszolgatartás volt "normális", még talán szükséges is volt, ma már nem az.

2018. ápr. 14. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:
35%

Kérdzeő, itt a link:


[link]

[link] - az EU-ban már most bevezetik az arra vonatkozó címkéket hogy hogyan mészárolták az állatot

[link]

2018. ápr. 14. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:
47%
Ez a “falun minden második helyen van disznóvágás, állattartás” baromság. Nagyon kevés helyen van ma már, mert nagyon drága a termény, táp, állatorvos. Gyerekkoromban nálunk is volt disznó, csirke, nyúl, de ma már nagyon sokba kerül az állattartás és inkább megveszik a nagyüzemi húst. Én éppen két hete tértem át a teljesen növényi étrendre, bár nekem nem volt nehéz, mert előtte is ritkán ettem húst, tejtermékeket. A túlzott húsfogyasztás veszélyeire lehetne figyelmeztetni az embereket, bár nem látom értelmét olyan brutális módon, mint ahogyan a kérdező írta. Valódi előrelépést a jogszabályokkal, tiltásokkal, adóztatással lehetne elérni, mert hiába mondják ki a legfrissebb kutatások, hogy a teljesértékű növényi étrend minden életkorban megfelelő, az állati termékek fogyasztása a vezető halálokok elsődleges kiváltója, az egyén szintjén kevés ember foglalkozik vele.
2018. ápr. 15. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:
34%
Mert nem mindenki tud rajtad kívül következtetést levonni a dohányzás és a húsevés káros hatásainak azonosságáról.
2018. ápr. 24. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim válasza:
23%

Kérdező részben igazad van (szerintem), de láthatóan nem vagy igazán tisztában az állattenyésztéssel és tartással.

Az ember alapvetően mindenevő. Ez azt jelenti, hogy húst és növényeket is egyaránt fogyaszt (nem csakis kizárólag az egyiket vagy másikat). Úgy egészséges ha mindent eszel.

Persze mindenki maga dönti el, hogy mivel kíván táplálkozni, de bizonyos anyagokat nem tudsz felvenni csak növényekből vagy csak állatokból.

És igen, mint ahogy előttem már páran leírták, ennyi erővel pl. a burgonyára is rá lehetne tapasztani néhány éhező szarvasmarhát.

A legnagyobb környezetszennyezést pedig nem az állatok "fingása" váltja ki (ez is hozzájárul), hanem például az autók motorjából kijövő szán-monoxid és egyéb helyekről távozó üvegházhatású gázok.

2018. máj. 8. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!