Vegetáriánusoknak milyen vitaminokat kell szedniük? Vagy miket kell feltétlenül pótolni?
"Fehérje hiányod is könnyen lehet."
NEM! Nagyon nehéz fehérje hiányt produkálni. Ha csak is kizárólag uborkából ennél annyit, hogy meglegyen a napi kalória szükségleted, még akkor is bevinnél elég fehérjét, az esszenciális aminosavakat is!
És ez nem reális. A valóságban minden ember eszik legalább 2-3 fő növény- vagy ételcsoportot.
Ha nem éhezel, akkor művészet fehérje hiányt kialakítani.
Mert a gyümölcsöket leszámítva, kalóriára lebontva szinte mindennek magas a fehérje százaléka.
Vashiány, D vitamin hiány, A vitamin hiány, ezek mind az egész lakosságot érintik, hiába esznek húst hússal.
"Pl. Egy eszkimó sem lehet vegetároánus. Mert nem tudja hasznodítani a szervezete a növényekben lévő vitaminokat és tápanyagokat mert más formában tartalmazzák mint a hús."
Ezt a baromságot nem tudom honnan vetted. Az eszkimó nem egy másik faj, és ők is esznek elszórva növényeket (máskülönben meghalnának hiánybetegségekben). És az átlag életkor náluk 40 év. Ha annyira adaptálódtak ehhez az élet módhoz, akkor miért nem élnek sokáig vele?
Nem hülyéztelek le, csak azt mondtam, hogy ez az állítás egy baromság.
Nem különösebben érdekel, hogy hány éve vagy vegetáriánus (de ennyi idő alatt megtanulhattad volna leírni "22 eve vagyok vegetárianus"), sem azt, hogy milyen szaktekintélynek nevezed magad az interneten keresztül. Ha nem csak egy kretén vagy az interneten, hanem egy valódi biológus, akkor külön szégyen vagy a szakmára nézve.
"Excluding infant mortality, about 25% of their population lived past 60. Based on these data, the approximate life expectancy (excluding infant mortality) of this Inuit population was 43.5 years"
(a mortality table from the records of a Russian mission in Alaska (compiled by Veniaminov, taken from Cancer, Disease of Civilization), which recorded the ages of death of a traditionally-living Inuit population during the years 1822 to 1836.)
Ehhez a táblázathoz nincs külön linkem, a lényeg, hogy 1822 és 36 között rögzített adatok alapján 43 és fél év volt az áltag az Inuitoknál
"three (60%) of five Unangan hunter gatherers (p=NS)"
Tessék, a felfedezett mumifikálódót Unangan eszkimók 60%-a szenvedett ateroszklerózisban. 4000 Éves eszkimó maradványokról beszélünk. Nem lehet a modern táplálkozásukra kenni.
"As a result, the gap widened to more than 12 years."
Kanadában ahol Inuit-szerű életformát folytatnak, több mint 12 évvel rövidebb az élethossz, mint a környező helyeken.
Végül, ha valakit érdekel az eszkimók étkezési szokása arról is van tanulmány.
16. Ebben a stílusban nem beszélgetek senkivel. Nyugodtan lehet okoskodni olyan témában amihez nem értesz. Meg leszólni mást akinek ez a foglalkozása 🙂 Ha ettől boldogabb vagy én nem akarlak meggyőzni semmiről. Nekem mindegy másoknak mitől lesznek kellemetlenségeik önhibájukból. Nem az én bajom. 🙂 A vita kultúrád a nullával egyenlő.
Utolsó. A vörös húsokban más értekű vas van mint a növényekben és a vitaminokban. Az utóbbi nem hasznosul olyan jól. Spenót meg céklalé? ☺☺ jó vicc.vérszegényeknek ez halottnak a kenet. Ez a 2 növény több szempomtból is problémás....minden nap nem jó ötlet enni. A táplálkozásom egyetlen problémája, hogy nem eszem húst. 😉
Jó,akkor megfordítom a dolgot. Nem akarok sértő lenni, de te nem vagy teljesen százas. Azt állítod, az egyetlen bajod, hogy nem eszel húst. Nos, sokkoló javaslattal élnék: egyél! Tök mindegy, mi az indokod, ha te azt hiszed, hogy a húsevés hiánya miatt van vashiányod, egyél! Semmi etikátlant nem látok ebben. Egyél marhahúst! Én nem eszek,mert nekem azóta tökéletes a vérképem és azóta vagyok totál egészséges, mióta nem teszem. Rengeteg egészséges, sportoló vegán és vegetáriánus van. Orvosi kutatások is alátámasztják, hogy nem csak a vegetáriánus hanem a vegán étrend is tökéletesen egészséges.
Amúgy a húsok közül a májat tartják a legjobb vasforrásnak. Mivel a máj választja ki a méreganyagokat, én nem enném meg, de te tudod. A kacsamáj a legjobb, de ha már te említetted a marhát: a borjúmáj 100 grammjában 7.9 milligramm vas van,
a búzakorpa 100 grammjában 16 milligramm. A tökmagban 12, a hüvelyesekben 6-8. Akkor miről beszélünk? Hiába ez a szakmád, ezer forrás ezer-féle statisztikát hoz erre, az orvosok is egymásnak ellentmondó dolgokat állítanak,végül is minden hit és megtapasztalás kérdése. Én és még sokan mások azt tapasztaljuk, hogy nekünk nem kell hús az egészséghez. Te és sokan mások azt, hogy igen. Jól van, egyed a húst, de ha nem haragszol, engem cseppet sem győztél meg, nem tűnsz hozzáértőnek, a hisztid meg nevetséges. Ezek szerint saját magadat betegíted meg és panaszkodsz is miatta....és értelmes felnőtt embernek tartod magad. That's so sad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!