Mit tegyek ha terhesség alatt ez történik?
Párom most terhes, mi vegánok vagyunk 3 éve. Az első 3 hónapban kívánt húst hébe-hóba, én meg úgy voltam vele hogy ha azt kívánja akkor egyen, itt most a kicsink egészségéről van szó, a teste biztos tudja hogy valami tápanyagra van szüksége ami másból nincs meg. Mondtam hogy persze hozok neki, bármit kérhet, de aztán amikor oda jutottunk és belegondolt hogy húst enne, hirtelen megundorodott a gondolattól és végül egyszer se kért.
Már csak 2 hónap van hátra, a baba rendesen fejlődik, úgy tűnik minden rendben van.
Evett sok sárgaborsót (több benne a fehérje mint a húsban, de ugyanolyan jó a sok borsó, lencse, bab,
szejtán, stb) szedi a terhesvitaminokat, szóval igazi hiánya nem lehet. Azt gondoljuk ezek a kívánások csak amolyan visszhangok, emlékszik a test hogy régen pl húsból kapta a fehérjét vagy a vasat és azt dobja fel kívánósságnak. Ha máshonnan beszerzel mindent ami kellhet akkor sztem nem lehet baj. Első gyerekünk is teljesen egészséges.
A szervezeted pontosan tudja mire van szüksége,főleg most amikor egy új kis életet táplál.
Azt gondolom, hogy ha már mindent megpróbáltál, és nem jön be, a gyermeked fejlődését tartsd szem előtt, hiszen egy anya soha nem tud megtagadni semmit a gyermekéről.
Egyél azt amit megkívánt, de ne egyél szemetet, ami üres kalória. Ha küzdesz ellene, csak ártasz magadnak, és a babának. Ha nem akarsz húst enni, egyél tojást, abban minden benne van.
Minden eszenciális aminosav potolható növényi eredetű táplálékból.
Pl.: lizin forrásként első sorban lencsét szokás emlegetni.
6,5kg(szárazon mért) lencse fedezi is a napi lizin szükségletet. Te mennyit eszel belőle?
Egyél húst. Napi 10dkg elég ahhoz, hogy ne szellemi sérült gyereket szülj.
Nem azért de 100 gram főtt lencse tartalmaz 630 mg lizint, ami a 30%-a napi szükségesnek.
Nem tudom hogy jött ki a 6,5 kiló, de sületlenség.
Ajánlom ezt az inteview-t Dr Barnard-dal (feliratos). Az hogy egy begyöpösödött magyar orvos, aki tanulmányai során 45 percet nem töltött külföldi táplálkozási kutatások tanulmányozásával, azt a berögződést hajtogatja, hogy húst kell enni nem olyan mérvadó, mint mondjuk azok a statisztikák, hogy a vegán nőknél kevesebb a komplikáció szülés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!