Vegák/vegánok ti ennétek mesterségesen növesztett húst?
Figyelt kérdés
Elsősorban most azokat kérdezem, akik elvi okokból nem fogyasztanak húst vagy állati származékokat, nem azért mert szerintük így egészségesebb vagy nem szeretik az ízét. Szóval ha lenne úgymond "lombik hús", ami teljesen olyan lenne, mint a sima, ugyanolyan tápérték, ugyanolyan hatások a szervezetre, azzal a különbséggel, hogy nem ölnek érte állatot és nem tartják őket olyan körülmények között, ahogy az élőlényhez nem méltó, ennétek-e? Ha még így sem, miért?2018. febr. 19. 18:40
11/18 anonim válasza:
Valószínűleg. De csak ha nem lenne annyi káros hatása a környezetre. Mert szerintem, akármennyire is szeretem a kis bocikat, nem csak róluk van szó. Rettentően káros a környezetre nézve a hús fogyasztás. Az "előállítás" miatt.
12/18 anonim válasza:
Nem tudom miről van szó, én ilyesmit biztosan nem mondtam.
13/18 anonim válasza:
Nem, mert a hús attól még nekem nem fog ízleni, hogy mesterséges, és számos egészségkárosító hatása sem múlik el tőle (koleszterin, telített zsírok, hem vas).
14/18 anonim válasza:
Nem enném meg, csak azt eszem meg, amit a föld ad... amit fehérköpenyes emberek, az kösz nem kell.
15/18 anonim válasza:
Fura lenne... Mesterséges hús. Most is eszek ilyen hússzerű vega felvágottat tojásfehérje-szójából. Ha tényleg nem érne egy állatot se kínzás, nem lenne környezetkárosító és egészségtelen se (pl nem hormonkezelt stb) akkor megkóstolnám. De kicsit már írtózok magától a húskinézetű dolgoktól is, mert mindig a szenvedő állatok jutnak eszembe :(
18l vegetáriánus
16/18 anonim válasza:
Akkor roppant logikus csak vegetariánusnak lenni.
17/18 anonim válasza:
Eleve a vegan nem fogyaszt semmit, amihez állatokat használtak ki... egy igazi vérvegan olyan illatszert sem használ amihez állatkísérletek tapadnak...
Megnézném én, hogyan kreálsz laborban növeszthető húst, állatok felhasználása, állatok dns-e nélkül...
18/18 anonim válasza:
#16 vegetáriánus vagyok, egyenlőre :) emellett sikerült letennem az állatkísérletes termékeket és a tejet, a többivel szépen lassan haladok, vegánság a cél, de nekem nem megy azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!