Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mennyiben befolyásolja az...

Mennyiben befolyásolja az edzés hatékonyságát, ha átváltok vegetáriánus (nem vegán! ) életmódra?

Figyelt kérdés

Lehet butaságnak tűnik a kérdésem, de elegem lett az egész húsevésből. Most 39 éves vagyok és kicsivel több, mint fél éve edzőterembe járok. Anno fiatalként (14-20) 6 évig nem ettem húst, mert kompletten megundorodtam a fogyasztástól.

Leszögezem nem szeretnék testépítőbajnok lenni, csak egészségesen fejlődni, viszont a hús kihagyásával "repülnek" azon elemek amik fontos bevételi forrásai voltak az én izomnövekedésemnek :) (ha jól tudom!)

Kérném az alapkérdésemet véleményezzétek. :)

Illetve tanácsok is jöhetnek akik ilyen életforma mellett tartják magukat karban súlyok emelgetésével! =)

(Miket fogyasztanak, esetleg ebédrendelés hétköznapokra stb)

2018. febr. 7. 21:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10: Igazából azt is észrevettem, hogy 1 napig nem ettem húst, akkor abbamaradt a túlzott bélgáz eregetés. Aztán ettem reggelire húst és onnan megint nem volt megállás. Kíváncsi leszek ÚJRA vegaként, hogy ez a része is hogy fog alakulni! :)
2018. febr. 8. 13:00
 12/16 anonim ***** válasza:
33%

Na mi a F van?

Eldugitotta a koleszterin a hajszalereket az agyadban? :D

2018. febr. 8. 14:16
 13/16 szandi1993 ***** válasza:
Én vegán vagyok és rendszeresen járok konditerembe edzeni. Mondhatnám hogy elég gyorsan sikerült az hogy kockás hasam legyen. Tömegnövelős időszakom is volt a láb és fenék edzések miatt hogy valami zsír legyen rajtam és úgy edzzek. Ami szerintem fontos hogy ha vegetáriánus vagy akkor is egyél eleget, mivel edzel és égeted a kalóriákat. Én edzés után tömérdek mennyiségű étel evésére vagyok képes (amúgy is) és mégis 48 kiló vagyok (160cm)
2018. febr. 9. 10:01
 14/16 anonim ***** válasza:
54%
Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki, ha normális étrendet csinálsz, nem pedig valami degeneráltra hallgatva elkezdesz zsíralapú marha étrendet, hanem szénhidrátra alapozol mint minden normális vegan, akkor javulni fog az inzulinérzékenységed, tehát a cukor gyorsabban elér az izmokba, magyarul energikusabb leszel.
2018. febr. 9. 10:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire.

Se a húsban, se bármelyik másik állati eredetű termékben nincsen olyan esszenciális tápanyag, amit máshonnan ne lehetne fedezni.

A lakto ovo vega étrend sajnos sokszor még rosszabb a mindenevőnél is, főleg ha a húst tejtermékekkel akarják "helyettesíteni", és esznek cukrot, és más finomított szénhidrátokat, finomított növényi zsírokat.

Én is azt tapasztaltam, hogy akkor vagyok a legjobb formában, ha energiabevitelem 70-80%-a szénhidrátból jön. Mellé még kb 15% fehérje, 15% zsír.

De sokan vannak akik a zsírra alapoznak még vegánként is.

Végül is az esszenciális tápanyagokat ugyanúgy belehet vinni low carb vegánként is.

2018. febr. 9. 11:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm tényleg mindenkinek!!! :)
2018. febr. 10. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!