Mennyiben befolyásolja az edzés hatékonyságát, ha átváltok vegetáriánus (nem vegán! ) életmódra?
Lehet butaságnak tűnik a kérdésem, de elegem lett az egész húsevésből. Most 39 éves vagyok és kicsivel több, mint fél éve edzőterembe járok. Anno fiatalként (14-20) 6 évig nem ettem húst, mert kompletten megundorodtam a fogyasztástól.
Leszögezem nem szeretnék testépítőbajnok lenni, csak egészségesen fejlődni, viszont a hús kihagyásával "repülnek" azon elemek amik fontos bevételi forrásai voltak az én izomnövekedésemnek :) (ha jól tudom!)
Kérném az alapkérdésemet véleményezzétek. :)
Illetve tanácsok is jöhetnek akik ilyen életforma mellett tartják magukat karban súlyok emelgetésével! =)
(Miket fogyasztanak, esetleg ebédrendelés hétköznapokra stb)
Na mi a F van?
Eldugitotta a koleszterin a hajszalereket az agyadban? :D
Semennyire.
Se a húsban, se bármelyik másik állati eredetű termékben nincsen olyan esszenciális tápanyag, amit máshonnan ne lehetne fedezni.
A lakto ovo vega étrend sajnos sokszor még rosszabb a mindenevőnél is, főleg ha a húst tejtermékekkel akarják "helyettesíteni", és esznek cukrot, és más finomított szénhidrátokat, finomított növényi zsírokat.
Én is azt tapasztaltam, hogy akkor vagyok a legjobb formában, ha energiabevitelem 70-80%-a szénhidrátból jön. Mellé még kb 15% fehérje, 15% zsír.
De sokan vannak akik a zsírra alapoznak még vegánként is.
Végül is az esszenciális tápanyagokat ugyanúgy belehet vinni low carb vegánként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!