Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Melyik vegán tejjel a legfinom...

Melyik vegán tejjel a legfinomabb a kávé?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, melyik növényi tej hasonlít leginkább ízben a tehéntejre? Imádom a tejeskávét, de szeretnék vegán lenni, úgyhogy kell találnom valami alternatívát.

2018. febr. 6. 17:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok vegán, de évek óta nem nagyon iszom tejet. (Nincs laktózérzékenységem, egyszerűen nem veszek azért, hogy megigyák a lakótársaim.)

Egyik vegán tej sem hasonlít ízben a tehéntejre, ami kicsit semleges, bár szerintem kartonpapír ízű, az a rizstej. A mandula és kókusztej (nem kókuszvíz) egyértelműen mandula meg kókuszízű, mindkettő kellemesen édes. Én a szójatejet nem bírtam meginni, nagyon nem jött be az íze, van még kendertej, annak meg homokíze volt.

Mondjuk az ilyen kérdéseket mindig nagyon viccesnek tartom, bocs, de vegán akarsz lenni, és egyből helyettesíteni akarsz valamit, amit amúgy imádsz, és nem vegán étel vagy ital.

2018. febr. 9. 07:12
 12/14 szandi1993 ***** válasza:
Én amióta vegán vagyok mindig mandulatejet raktam a kávémba. A szójatejnek számomra van egy olyan Lisztes utóíze.
2018. febr. 9. 10:05
 13/14 anonim válasza:
100%
szerintem kesudiótejjel a legjobb:)
2018. febr. 9. 19:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Eddig rizstejjel próbáltam ki, és nagyon-nagyon ízlett, jobban is, mint a sima tej! Köszi a válaszokat, igyekszem minél többet kipróbálni.:)
2018. febr. 24. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!