Melyik vegán tejjel a legfinomabb a kávé?
egyik sem hasonlít a tehéntejre, de egyet megígérek: ha vegánná válsz, pár hónap után undorodva fogsz gondolni a tej ízére is.
A tehéntejben, mint minden anyatejben természetes módon tartalmaz endokannabioidokat (nyugtatók) illetve a tehéntejben az emberi anyatejnél nagyobb mennyiségben fordul elő a kazein, ami kazomorfinokat tartalmaz, ami egy függést kialakító természetes ópiát.
Tehát ha úgy vesszük, a tehéntej egy bizonyos szintű függőséget vált ki a fogyasztóiból, ez más tejtermékekre is igaz, ezért érezzük ennyire finomnak.
Ha viszont teljesen elhagyod őket, a gondolata, sőt, íze, állaga is taszítani fog hamarosan (1-2 hónap alatt kiürülnek ezek a szervezetből.
U.i.: legjobban az alpro professional mandula vagy mogyorótejet szeretem, de a szójatejük is nagyon finom. Normálból a vaníliás vagy a csokis tej isteni számomra - és nem zavar, hogy 5-6g cukor van benne, mert a tejben is 5g természetes laktóz (cukor) van, tehát semmivel nem cukrosabb, mint egy tejes lötty; csak cserébe vanília/csoki íze van :)
A joyás cuccok förtelmesek, ihatatlanok.
A rizstej számomra minden márkából vízízű.
Szerintem sem hasonlít egyik sem a tehéntejre, de szerintem ez nem feltétlenül baj.
Nekem a kókusztej a kedvencem, én a joya-t és az alpro-t is egyaránt nagyon szeretem.
Ami számomra a legkevésbé finom, az a mandulatej, nem bírtam hónapok alatt sem megszokni az ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!