A sajt vegetáriánus étel?
Vegetáriánus: 100% növényi étrend
Ovo vegetáriánus: növényi étrend, de eszik tojást
Lakto vegetáriánus: növényi étrend, de fogyaszt tejet
Lakto-ovo vegetáriánus: növényi étrend, de fogyaszt tejet tojást
Semi vegetáriánus: növényi étrend, de fogyaszt sovány húsokat
Pescetáriánus: növényi étrend, de fogyaszt halat
Flexitáriánus: növényi étrend, de néha néha fogyaszt húst is...
Vegan: egy külön életforma, amiben vegetáriánus étrended van, de ezt kiterjeszted minden másra, nem veszel bőr cipőt, lószőr ecsetet, de cirkusznak se mész a közelébe...
Az igazi vérveganok nem vega kajával etetik a kutyájukat, hanem nincs kutyájuk.
Egyik sem kamu irányzat, vagy divat irányzat.. mindegyik szó/szókapcsolat pontosan jelöli a jelentéstartalmat... amíg nem jön egy félkretén, aki erőszakosan megváltoztatja mert neki úgy tetszik.
Sosem értettem az ilyeneket, neked kell meghúzni a határt és eldöntetni mi fér bele.
Ha állatvédelmi okokból nem eszel húst ,akkor szerintem a sajt is megfontolandó,hogy tiltólistás legyen, undorító az egész tejipar,ugyanúgy kizsákmányolják és kínozzák az állatokat.
Neked kell meghúzni a határt,hogy mi fér bele és mi nem, nézz utána mit hogy gyártanak ha állatvédelmi okokból nem eszel.
Ha más okokból nem eszel húst,akkor szerintem mehet nyugodtan a sajt,tojás,tej stb.
ezer féle vegetáriánus létezik. az egyik semmiféle állati eredetű dolgot nem eszik. a másik eszik tejet, tojást, ilyesmit, de nem eszik húst, halat. de olyan is van, aki húst nem eszik, halat meg igen...... szóval na.
melyikre gondolsz?
Itt sokan keverik a vegetáriánus jelentését a VEGÁNNAL!
Minek okoskodik az, akinek nincs fogalma? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!