Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az otthon kapirgáló, boldog...

Az otthon kapirgáló, boldog életet élő tyúk tojta tojás miért nem vegán?

Figyelt kérdés

Boldog életet élnek, nem holmi ketrecben hanem az udvaron szabadon, kapirgálnak, jönnek, mennek, esznek, isznak és néha tojást tojnak.

Szóval élik az életüket, ha elveszem a tojást akkor kizsákmányolom őket? Ha otthagyom neki attól nem lesz sokkal boldogabb az életük, csak megromlik és dobhatom ki.

Mitévő legyek?

2018. jan. 24. 19:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%
De van 100%os módszer = nem tartasz kakast / különzárod
2018. jan. 26. 19:18
 22/32 anonim ***** válasza:
24%
A vegetátlriánus szó növényi étrendet jelent... ha nincs mellette az ovo vagy a lakto szó akkpr 100% növényi étrendet jelent... ekkora baromságot honnan szedtek, hogy ovo laktot jelent önmagában wtf...
2018. jan. 26. 19:29
 23/32 anonim ***** válasza:
53%
20# te vagy az, aki még nem tartott csirkét... vagy valami hipertúlnemesített direkt kakashozamút tartottál... 40 éve tartok csirkét... 20 csirkéből jó ga 3 kakas átlagosan.
2018. jan. 26. 19:32
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
64%-os fejezd már be a hülyeséget, a vegán a növényi étrend,a vegetáriánus tejterméket, és vagy tojást és mézet is fogyaszt.
2018. jan. 26. 20:03
 25/32 anonim ***** válasza:
19%
Nézz utána a szó jelentésének ember... a vegetáriánus szó szerint növényi étrendet jelent... a vegan nem táplálkozási forma.
2018. jan. 26. 20:07
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom utolsó, ne már.

"A vegetarianizmus a nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti."

"A vegán táplálkozás semmilyen állati eredetű ételt nem enged meg, tehát ezek sem fogyaszthatók, és még a mézet is tiltják."

Most már befogod?

2018. jan. 26. 20:48
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"vegetarianism

vɛdʒəˈtɛːrɪənɪz(ə)m/

noun

noun: vegetarianism

the practice of not eating meat or fish, especially for moral, religious, or health reasons."

2018. jan. 26. 20:49
 28/32 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem jól látod kérdező , ha jól tartod őket nem értem ez miért elítélendő. Azt én értem,hogy eredendően nem tojnának ennyit,de ez van,már megszülettek és tojnak ,attól,hogy ott hagyod a tojásokat nem lesznek boldogabbak .

Úgy is fel lehet fogni,hogy a tojásért cserébe állandó élelmet,biztonságot kapnak . Ez hol kizsákmányolás ? a tyúknak és az embernek is jó .

2018. márc. 11. 14:16
 29/32 anonim ***** válasza:
50%
Olvasd vissza a válaszokat.
2018. márc. 11. 19:49
 30/32 anonim ***** válasza:
34%

visszaolvastam,és meg kell mondjam,ez már egy betegség nem életmód .

Ha találsz az árokparton egy csipás kismacskát azt sem viszed haza gondolom,mert nem akarod kizsákmányolni csórikámat.

Tegyük fel,hogy vegán leszek de már előtte is tartottam tyúkokat . Ez esetben mi a teendő a szárnyasokkal? Ugye nálam nem maradhatnak boldogan kapirgálva életük végéig mert nem etikus,hogy kizsákmányolom őket . Ha elajándékozom vagy eladom egyértelmű ,hogy levágásra kerülnek . Ereszd szélnek ,lesz még 3 boldog napjuk amig el nem pusztulnak szegények,de legalább szabadok voltak ..

Az,hogy a kertedben megvéded őket a ragadozóktól,meleg helyet és élelmet biztosítasz nekik ,de urambocsá a tojásaikat összeszeded,az nem etikus az állattal szemben.

Szerinted vissza kéne tuszkolni a 21.századba a tojásokat,és tájékoztatni őket,hogy az őseik csak egyet tojtak naponta

2018. márc. 11. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!