Az otthon kapirgáló, boldog életet élő tyúk tojta tojás miért nem vegán?
Boldog életet élnek, nem holmi ketrecben hanem az udvaron szabadon, kapirgálnak, jönnek, mennek, esznek, isznak és néha tojást tojnak.
Szóval élik az életüket, ha elveszem a tojást akkor kizsákmányolom őket? Ha otthagyom neki attól nem lesz sokkal boldogabb az életük, csak megromlik és dobhatom ki.
Mitévő legyek?
Jézusom utolsó, ne már.
"A vegetarianizmus a nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti."
"A vegán táplálkozás semmilyen állati eredetű ételt nem enged meg, tehát ezek sem fogyaszthatók, és még a mézet is tiltják."
Most már befogod?
"vegetarianism
vɛdʒəˈtɛːrɪənɪz(ə)m/
noun
noun: vegetarianism
the practice of not eating meat or fish, especially for moral, religious, or health reasons."
Szerintem jól látod kérdező , ha jól tartod őket nem értem ez miért elítélendő. Azt én értem,hogy eredendően nem tojnának ennyit,de ez van,már megszülettek és tojnak ,attól,hogy ott hagyod a tojásokat nem lesznek boldogabbak .
Úgy is fel lehet fogni,hogy a tojásért cserébe állandó élelmet,biztonságot kapnak . Ez hol kizsákmányolás ? a tyúknak és az embernek is jó .
visszaolvastam,és meg kell mondjam,ez már egy betegség nem életmód .
Ha találsz az árokparton egy csipás kismacskát azt sem viszed haza gondolom,mert nem akarod kizsákmányolni csórikámat.
Tegyük fel,hogy vegán leszek de már előtte is tartottam tyúkokat . Ez esetben mi a teendő a szárnyasokkal? Ugye nálam nem maradhatnak boldogan kapirgálva életük végéig mert nem etikus,hogy kizsákmányolom őket . Ha elajándékozom vagy eladom egyértelmű ,hogy levágásra kerülnek . Ereszd szélnek ,lesz még 3 boldog napjuk amig el nem pusztulnak szegények,de legalább szabadok voltak ..
Az,hogy a kertedben megvéded őket a ragadozóktól,meleg helyet és élelmet biztosítasz nekik ,de urambocsá a tojásaikat összeszeded,az nem etikus az állattal szemben.
Szerinted vissza kéne tuszkolni a 21.századba a tojásokat,és tájékoztatni őket,hogy az őseik csak egyet tojtak naponta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!