Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan tudok tönkölybúzát...

Demet77 kérdése:

Hogyan tudok tönkölybúzát csiráztatni és hol vásárolható étkezési (csíraképes! ) búza mag?

Figyelt kérdés
A fél kilós kiszerelésben vásárolt magvak(búza),miért nem csíraképesek;még akkor sem ha "bio"-val próbálkoztam?

2017. dec. 20. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Vetőmagot vegyél, az biztos csíraképes.


www.egeszsegplazabudapest.hu/lugositas/naturgold-bio-tonkoly-buzafu-vetomag-1kg


[link]

2017. dec. 20. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első link újra;

[link]

2017. dec. 20. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat;a titok a vetőmagban rejlik,amit nem próbáltam ki.(a bolti magvak valószínűleg hántoltak,koptatottak)
2017. dec. 20. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Csak óvatosan a vetőmaggal! Csávázószerrel van kezelve, takarmánynak és emberi fogyasztásra alkalmatlan!
2017. dec. 21. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Veszel a takarmányosnál, annál olcsóbbat nem találsz. Ha az állatoknak megfelel élelmiszerként, nekünk is megfog és biztos nincs csírátlanítva, vegyszerelve.

Ha meg nem számít a pénz, lehet venni csíráztatni való magot, bio boltokban árulnak többféle magot kifejezetten csíráztatásra.

2017. dec. 23. 03:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

"Csak óvatosan a vetőmaggal! Csávázószerrel van kezelve, takarmánynak és emberi fogyasztásra alkalmatlan!"


Akkor is, ha az van odaírva:"búzafű otthoni termesztéséhez"?

Egyébként ha csávázva van, azt fel kell tüntetni, általában színezik is.

Amit linkeltek az erre való.


Takarmányosnál még nem láttam tönkölybúzát.



Milyen maggal próbálkoztál, ami nem volt csíraképes?

Talán hántoltak voltak és az könnyen sérül hántoláskor, könnyebben penészedik.

Vagy túl magas hőmérsékleten szárították...

2017. dec. 24. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Az utóbbi időben több pesti boltban,natur boltban is vásároltam 500 gr-os búza magot:biobúza,tönkölybúza,kamut,alakor stb.néven,sőt a német,illetve osztrák gabonák sem csiráztak,vagy ha igen túl lassan.Olyan búzamagot kellene beszerezni,amit étkezési célra szántak(nem a zöld búzáról beszélek,ugyanis a csirázó magvakat fogyasztom hőkezeletlen állapotban),ami áztatásra könnyen csirázni kezd.*csak az erdélyi termelői piacokon van és vásárolható igazi ősi búza mag,ami tapasztalatom szerint igen hamar, 24-36 óra alatt "megpattan" és szépen növekedni kezd;ilyet a Demeter és Perlinger(drága bio cuccok) márkák kivételével sehol Budapesten nem találtam.A koptatott.csávázott,hántolt,génkezelt,vegyszerezett,besugárzott magvaknak nincs sem természetes íze,sem valódi tápértéke.Sajnos a legtöbb mai civilizált szuper táplálék,csak olyan,mint a balzsamfolyadékkal kezelt hulla,kivül formásnak,épnek látszik..Szóval a Monsato,Astra zeneca,Novartis,és más "maffia"csoportoknak van hatalma és pénze,arra,hogy lassan sehol(és nem csak Európában!)nem vásárolhatsz eredeti,ősi életerővel,íz és zamatvilággal rendelkező gyümölcsöket,zöldségeket,magvakat!Mindent fölhígítanak,kezelnek,programoznak(génmódosított szervezetekkel árasztják el a világot) és semmi sem az,ami 30-40 éve termett!
2017. dec. 24. 20:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!