Búzamentes ételek?
Figyelt kérdés
Az lenne a nagy helyzet lehet, hogy 3-4 hónapig búzamentesen kell élnem (diéta miatt). Aki hasonló cipőben jár (hogy nem ehet búzás dolgokat) az tud segíteni? A válaszokat előre is köszi2017. júl. 27. 23:22
1/4 anonim válasza:
Olyasmiket egyél, ami krumpliból készült (van krumplis kenyér is), ezzel tökéletesen ki lehet váltani a búzát. Süteményeket, olyan jellegű édességeket kerüld, amiben pl. keksz vagy ilyesmi van. Sört se szabad, csak égetett szeszt, ami NEM gabonából készült (pl. vodka), és a panírozott dolgokat se javaslom. Persze ha leszeded a panírt, akkor nincs gond.
2/4 anonim válasza:
A búzalisztet rizsliszttel váltsd ki.A termékek összetételénél az allergén infóban írják, hugy búzát tartalmaz,vagy hogy glutént tartalmaz. Ezeket kerüld.
3/4 anonim válasza:
Kenyeret is gluténmenteset vásárolj, vagy gluténmentes lisztből süss ! A krumplis kenyér is gluténes ! Szerencsére már sok gluténmentes terméket találsz a nagyobb árúházakban.
4/4 anonim válasza:
Én zab/rizslisztből+burgonyából szoktam lepénykéket sütni, ezt eszek kenyér helyett. Ezen kívül rizzsel lehet még nagyon sokszor kiváltani a kenyeret. Pl. hideg kajánál is szerintem tökéletes a rizs kenyér helyett.
Panírozni is rizsliszttel vagy zabliszttel szoktam, a morzsa helyett pedig darált zabpehelyben forgatom meg.
Fasírtnál is apró szemű zabpehellyel helyettesítem a kenyeret.
Habarni rizsliszttel szoktam, rántást viszont ebből nem szeretem. Arra rozslisztet használok.
Persze nem tudom, csak a búzalisztet kell kerülnöd, vagy a glutént. Mert ha a glutént, akkor a rozs is kilőve.
Búzadara helyett van rizsdara. Ugyan olyan jó.
Piskóta jellegű süti tökéletesen finom rizslisztből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!