Csütörtökön vettem gombát, hűtőben tároltam, elkezdtem pörköltet készíteni, ehető -e még a gomba? Külsején semmi rossz sem látszik.
Szeretnék elmesélni egy megtörtént esetet. Egy ismerősöm vett a piacon pincében termesztett szép egészséges sampion gombát, Levest főzött belőle. Kevés tejföllel és pirotott zsemlekockával tálalta. A maradékot kihülés után a hűtöbe tette. Két nap múlva elővette, hogy frissen készített zsemlekockával elfogyassza. A levest jóizűen elfogyasztotta a késő déluáni órákban.
Másnap reggel 6 óra előtt iszonyatos rosszullétre ébredt. Hányingerre, forgott vele az ágy és annyi ereje nem volt, hogy kimenjen a vécére. Csúszott-mászott odáig és elmondása szerint azt hittem, hogy vége lesz. Felhívta a nőgyógyászát, aki előző nap új fogamzásgátlót írt neki és ő annak mellékhatására gyanakodott. Az orvos csak csodálkozott, mert addig egyetlen panaszt sem kapott. 11 óra felé eszébe jutott a gomba! Újra felhívta az orvosát, hogy elnézést kérjen, hiszen a gomba okozhatta a roszullétet. Így is volt! Reggel 6-tól 10 óráig szenvedett, mint a kutya, majd elpusztult a rosszulléttől. Csa annyit kérdeznék: megéri???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!