Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Csütörtökön vettem gombát,...

Csütörtökön vettem gombát, hűtőben tároltam, elkezdtem pörköltet készíteni, ehető -e még a gomba? Külsején semmi rossz sem látszik.

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 19:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha boltban veszel gombát is annak legalább 1 hét a szav. ideje, miért ne lehetne megcsinálni???
2010. jún. 3. 09:10
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

Szeretnék elmesélni egy megtörtént esetet. Egy ismerősöm vett a piacon pincében termesztett szép egészséges sampion gombát, Levest főzött belőle. Kevés tejföllel és pirotott zsemlekockával tálalta. A maradékot kihülés után a hűtöbe tette. Két nap múlva elővette, hogy frissen készített zsemlekockával elfogyassza. A levest jóizűen elfogyasztotta a késő déluáni órákban.

Másnap reggel 6 óra előtt iszonyatos rosszullétre ébredt. Hányingerre, forgott vele az ágy és annyi ereje nem volt, hogy kimenjen a vécére. Csúszott-mászott odáig és elmondása szerint azt hittem, hogy vége lesz. Felhívta a nőgyógyászát, aki előző nap új fogamzásgátlót írt neki és ő annak mellékhatására gyanakodott. Az orvos csak csodálkozott, mert addig egyetlen panaszt sem kapott. 11 óra felé eszébe jutott a gomba! Újra felhívta az orvosát, hogy elnézést kérjen, hiszen a gomba okozhatta a roszullétet. Így is volt! Reggel 6-tól 10 óráig szenvedett, mint a kutya, majd elpusztult a rosszulléttől. Csa annyit kérdeznék: megéri???

2010. jún. 3. 09:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A megfőzött gombát csak másnapig szabad tárolni. Ez nem játék, tényleg nem éri meg. Bár a kérdés nem erre vonatkozott, de nem árt tudni.
2010. jún. 3. 09:54
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom itt egydesek nem tudnak olvasni, vagy a szövegértelmezéssel van bajuk: a kérdezö A NYERS GOMBÁT tárolta, NEM a fött ételt!
2010. jún. 3. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!