Gluténérzékenyként mennyire ajánlott vegán életmódra térnem?
Gluténérzékenyként a gabonák kb 90%-a kiesett azok listájáról amiket ehetek. Ha még emellett vega lennék akkor sikerülne minden tápanyagot bejuttatnom?
Tudom, elviekben minden megoldható, de gyakorlatban komolyan kivitelezhető lenne?
10-es.
Búza, rozs, tönkölybúza, árpa, korpa, maláta, kamut-búza.
Egy pár a gluténes gabonák közül.
10 éve az vagyok, csak tudom. :)
Az én településemen is csak egy nyers vegán étterem van, ahol ugye minden alapból gluténmentes.
Egyéb étterem az én környékemen sincs, se vegan, se gluténmentes, de még csak vegetáriánus opció sincsen.
Hiába hát, Vasban és Zalában szerintem csak mindenevők vannak.
Az egyik pesti rokon vegán,
ha vidékre megy családlátogatóba akkor visz magával saját "kaját",
ha nem lenne kedvére-való,
ezzel nem kell mindenkinek egy emberhez igazodnia,
mindenki számára ez a leginkább korrekt opció,
ő sem marad éhen és nem kell mindenki másnak sem megválni a finomabbnál-finomabbaktól. :)
„kaját”
Hát... köszi. :DD
# 18
Hát ha ezért nem látogatnád meg mondjuk a testvéred vagy anyukád az a te dolgod, nyilván nem mindenhol elég erős a szeretet ahhoz hogy kibírjon egy ilyen nagy áldozatot,
és persze megértem én azt is hogy nem mindenki hajlandó belátni hogy az ő döntése/életmódja miatt nehogy már anyuka, tesó robotoljon pluszban a konyhában.
Jó-jó értem én, az önfeláldozás, hogy másnak jobb legyen a saját kárunkon is, sokaknak ismeretlen fogalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!