Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Gluténérzékenyként mennyire...

Gluténérzékenyként mennyire ajánlott vegán életmódra térnem?

Figyelt kérdés

Gluténérzékenyként a gabonák kb 90%-a kiesett azok listájáról amiket ehetek. Ha még emellett vega lennék akkor sikerülne minden tápanyagot bejuttatnom?

Tudom, elviekben minden megoldható, de gyakorlatban komolyan kivitelezhető lenne?

2017. nov. 23. 14:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10-es.

Búza, rozs, tönkölybúza, árpa, korpa, maláta, kamut-búza.

Egy pár a gluténes gabonák közül.

10 éve az vagyok, csak tudom. :)

2017. nov. 25. 11:31
 12/20 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha vegan étterembe mész, azokban jobbára van gluténmentes opció is. Persze ha "mindenevőkkel" vagy akkor az úgyse jöhet szóba.
2017. nov. 25. 11:35
 13/20 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy van vegán étteremben gluténmentes menü, de a lakóhelyemen nincs vegán étterem, de megkockáztatom, hogy 5km-es körzetben sem lehet találni egyet sem. :D
2017. nov. 25. 11:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Az én településemen is csak egy nyers vegán étterem van, ahol ugye minden alapból gluténmentes.

Egyéb étterem az én környékemen sincs, se vegan, se gluténmentes, de még csak vegetáriánus opció sincsen.

Hiába hát, Vasban és Zalában szerintem csak mindenevők vannak.

2017. nov. 25. 11:46
 15/20 A kérdező kommentje:
Szomorú..
2017. nov. 25. 12:51
 16/20 anonim ***** válasza:

Az egyik pesti rokon vegán,

ha vidékre megy családlátogatóba akkor visz magával saját "kaját",

ha nem lenne kedvére-való,

ezzel nem kell mindenkinek egy emberhez igazodnia,

mindenki számára ez a leginkább korrekt opció,

ő sem marad éhen és nem kell mindenki másnak sem megválni a finomabbnál-finomabbaktól. :)

2018. jan. 22. 07:27
 17/20 A kérdező kommentje:

„kaját”

Hát... köszi. :DD

2018. jan. 22. 16:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Én olyan helyre el se mennék ahová nekem kéne ételt vinnem :D
2018. jan. 22. 17:22
 19/20 anonim ***** válasza:

# 18

Hát ha ezért nem látogatnád meg mondjuk a testvéred vagy anyukád az a te dolgod, nyilván nem mindenhol elég erős a szeretet ahhoz hogy kibírjon egy ilyen nagy áldozatot,

és persze megértem én azt is hogy nem mindenki hajlandó belátni hogy az ő döntése/életmódja miatt nehogy már anyuka, tesó robotoljon pluszban a konyhában.

Jó-jó értem én, az önfeláldozás, hogy másnak jobb legyen a saját kárunkon is, sokaknak ismeretlen fogalom.

2018. jan. 22. 18:05
 20/20 anonim ***** válasza:
#18: Te nem, én s még sokan mások igen. Nem opció, hogy ne látogassam meg a rokonaimat, de az én étrendem határozottan megszorító (nem annyira, mint a vegán, sokkal jobban). Nem várom el, hogy mások igazodjanak hozzá, már a saját párom is ritkán tud főzni nekem. Olykor enyhítek az étrendemen, mivel megtehetem, ilyenkor számomra kevésbé előnyös ételeket eszem, de nem visel meg nagyon, viszont érzékenyebb embernél ez nem jöhet szóba. Ha gyakran mennék vagy épp egy megszorítóbb korszakom van, amibe tényleg, nyomós okból nem fér bele a kilengés, nekem sem lenne ez jó. Semmi gond nincs azzal, hogy viszem a kis ételem vagy a rokonnál készítek saját ételt. Ha másra nem, vészhelyzetre igen remek ez a megoldás. Nem komplett menüt viszek, csak némi viszonylag tartós élelmet.
2018. jan. 22. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!