Mivel tudnátok meggyőzni a vegánság mellett?
Én sem néztem meg egyet sem (csak 1-1 részletet láttam belőlük). Úgy gondolom, hogy ezek nélkül is kb lehet tudni, hogy mi történik az állatokat használó iparágakban: mint ahogy az összes iparágban mindig a maximális profit szerzése a cél, nem pedig az erőforrások (más iparágaknál környezeti erőforrások, vagy ez esetben az állatok) "jóléte" :(
Nem régóta vagyok vegán, de azért válaszolok. ^^
Először én is csak belevágtam, kb februárban, pedig nem tudtam a miérteket és a hogyanokat ezzel az életmóddal kapcsolatban, hamar bele is buktam, egy sajttal megpakolt pizzás csiga képében.
Tudnod kell, hogy miért akarsz vegán lenni, és hogyan szeretnél élni. Nézz videósokat, tájékozódj, ismerkedj másokkal. Én középiskolás vagyok, és van szintén vegán évfolyamtársam, aki ráadásul bfk-s. :)
Csodálatos ez az életmód, de idő, mire kiismered a tested, mit igényelsz inkább, mi tesz neked jót. Ha pl nagyon kívánod a húst, lehet, hogy több fehérjére van szükséged - ilyenkor egy adag tofu valami gabonafélével csodákra képes.
Egészségről szóló írásként pedig ajánlom Dr. Greger-Hogy ne halj meg című könyvét.
Én nem kifejezetten rajongok a tejért, így a növényi tejek másmilyensége sem okozott nekem komoly terhet. Növényi tejet most csak süteményekbe és kávéba használok. De ha gondolod, próbáld ki a rizstejet - valaki szerint szörnyű, de szerintem a legfinomabb. 😍
Nem tudom, hogy miket ettél, de próbáld mindig a legtermészetesebb opciót, az esetek nagy részében ez a legfinomabb is, és annyira tele leszel energiával a sok finom gyümölcstől, hogy alig bírod levezetni. 😅
Én például a reggelt mindig egy turmixxal kezdem 4 banánból + egy kis marék fagyasztott gyümölcsből/bébispenótból/madársalátából. Rákok még bele 1.5 dl vizet, és olyan lesz, mint egy csodás nagy energiaital. 😍
Szóval ne sürgesd magad, mozogj, és tápláld a tested, tájékozódjon, tanulj. És érezd jól magad! :)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!