Mivel tudnátok meggyőzni a vegánság mellett?
Ha szerinted elfogadható más élőlények kihasználása, kínzása, megölése és elfogyasztása, akkor nem tudlak meggyőzni.
Ez egy olyan dolog, amit mindenkinek magának kell belátnia, hogy belefér-e a saját lelkiismeretébe. Nekem nem.
" A növényeknek kell a szántóföld, ami rohadt nagy területeket."
Azokat a növényeket állati takarmánynak termesztik...
Szerintem az ember nem véletlen mindenevő. Pontosabban azért, hogy növelje a túlélési esélyeit, igaz én nem igazán szeretem a húst, de kis mértékben fogyasztom. és vagyok olyan paraszt, hogy imádom a tejet és tojást. Bár a tejet szívesen leváltanám valami növényire csakhát nem értek hozzá. Nálunk rohadt drágák a zöldség és gyümölcsfélék, és a családom sem vegetáriánus, sőt kifejezetten szeretik a húsféléket, de nem vagyunk olyan pénzügyi helyzetben hogy mindenki mást egyen. :)
u.i.:nem tudom, hogy ezt miért írtam le :D
Milyen túlélésről beszélsz a 21. sz. fogyasztói társadalmában?:D
Nézz meg pár dokumentum filmet a téma erkölcsi oldaláról, ha nem érzel elég motivációt: Earthlings, Cowspiracy, Forks over knives, Speciesism, Vegucated stb.
Én ezek közül még egyiket sem néztem meg, hanem ennél sokkal kevesebbet, de az biztos, hogy egy életre elment a kedvem, jobban mondva felfordul gyomrom a hús, tej, tojás stb. hallatán és láttán. Még a szaga is undort kelt bennem legtöbbször. Előtte nem ettem egészségesen. Aztán 2 éve egyik napról a másikra váltottam. Nem csak elkerülöm az állati eredetű termékeket, hanem próbálok tudatosan táplálkozni, tehát nem ész nélkül csinálni, de nem is görcsölök rá. Jobban érzem magam fizikailag is azóta, egyszer sem voltam beteg azóta (nátha se volt), a vérképem is teljesen rendben van és a lelkiismeretem is tiszta.
Ja és hogy le ne hurrogjon senki, mert hogy "ez még nem állatvédelem és természetvédelem": kutyát is fogadtam be menhelyről, és ahogy időm engedi, segítek a menhelyen, anyagilag támogatok természetvédelmi szervezetet. Ezek mellett rendes párkapcsolatom is van, kicsit magasabb a jövedelmem, mint a minimálbér, albérletet fizetek, szórakozok is, magamnak fizetem a kaját is, megfőzöm, ritkán rendelek, Budapestre is elmegyek havi 1x (200km) és még félre is tudok tenni a párommal, aki mellesleg szintén vegán. Nem kérdés, hogy hogyan bírjuk, rém egyszerűen. Vagyis hát a támadó megjegyzéseket is próbáljuk jobban kezelni, de az idővel egyszerűbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!