Céklából mit?
Mindig elmarad, de engem egy ideje nagyon vonz a céklás rizs, pazar színe van :D
De nálunk általában lencsés céklaleves lesz belőle, a párom odavan érte s főz egy bográccsal, ha céklát veszünk :)
Én savanyúságként szeretem nagyon, képes vagyok magában enni.
Éppenséggel még nyers salátába is rakható.
Néha céklafasírtot is sütök (de nyersen is megeszem, mert rajta kívül csak olajos magvak és fűszerek vannak az enyémben, amit sütök, az tojásos. nyilván hagyományosabban is készíthető, gabonával).
S nyilván ezer más lehetőség is van, de azokkal nincs tapasztalatom.
Én is imádom sütve, héjában, egészben. Sülve sokkal egyszerűbb lehúzni a héját. Balzsamecet, rozmaring.
De lehet joghurtos öntettel.
Vagy lengyel-orosz hagyományos étel a borscs leves, náluk nagyon népszerű. Gyakorlatilag a mi babgulyásunk céklás változata, hús és rengetegféle zöldség.
Cékla krémleves
Sütőben sült cékla almával és vöröshagymával
Túróval töltött cékla , kapros görög joghurttal
Cékla fasírt
Céklás csokis brownie
Krémlevesnek is nagyon finom, jó fűszeresen,(esetleg növényi ) tejszínnel.
Krumplipürébe téve is nagyon finom és szép színű köretet kapunk.Nagyon értékes növény, nyersen is érdemes fogyasztani akár magában, akár más zöldségekkel kombinálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!