Tudtok nekem céklából készült főételt mondani ami tartalmas?
Nagyon finom sütve is, tanúsíthatom.:-) Csinálhatsz belőle rakott zöldséget is főételnek, salátákat, vagy szimplán megsütve, kicsit fűszerezve köretnek is remek húsok mellé. Itt a receptek között még süti is van, azt még nem kóstoltam.
Szerintem ha megfőzöd, kb. 1 cm vastag szeletekre vágod, és palacsinta-tészta bundában kisütöd. Előtte forgasd lisztbe.
Panírozás helyett újabban ezt a bundát használom, de egy kb. 1/2 sütőport is belekavarok, így egy csodálatos, vastag bunda lesz, akármihez is használom.
A maradék tésztát kisebb-nagyobb kupacokban rakd az olajba, ha megsült, kb. olyan lesz, mint a tarkedli.
4-es vagyok!
A palacsinta tésztát sűrűbbre kavard, mint szoktuk, valahol a nokedli és palacsinta közötti sűrűségre!
Alapjaiban én a zöldségféléket (karfiol, tök, káposzta) szoktam így rántani, de a cékla is jó lehet, egy kis habosra kikavart krumplipürével...
Ünnepek után ki is próbálom, kell majd a gyomorkímélő kaja! :))
Céklatócsni pl. de krumplival egyenlő arányban érdemes nagylyukon lereszelni,egy kisebb hagymát is hozzáreszelni (kislyukon)kissé jobban fűszerezni, mert édeskés lesz. Só, bors, kis majoranna, de valami zöldfűszer is mehet bele.
Forró zsiradékban, kis lepényeket sütni belőle.Egy sajtmártás, vagy egy fokhagymás-joghurtos öntet is illik mellé.
Főételnek azért nem titulálnám, de hétköznap bizony elmegy, ha nem kívánunk húsos ételt enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!