Vegetarianus szulok (gyerekei) leteznek? 😀
Erdekelne, ha van valaki ilyen. Pl a gyerek szemszogebol vagy maga a szuloebol. Egy csomo gyerekrol tudok, aki vega, de szulorol nem nagyon hallottam meg.
A gyereketek sem eszik hust? Ha igen, akkor hany eves /honapos koratol? Nem volt nehez neki?
Ha eszik, akkor ti csinaljatok meg neki a kajat vagy hogy megy ez? Mert gondolom annyira nem nagy elvezet egy veganak vagdalni a hust es sutogetni...
11-es az gondolom nem szerető szülő aki az egészséges életmód mellett környezettudatosságra és az állatok szeretetére neveli a gyerekeit, csak az aki állatok mészárlására és olyan ételek fogyasztására neveli amik a who szerint a cigarettával egyenértékűen karcinogének (rákkeltőek): vörös hús, hsír, bármilyen feldolgozott húsipari termék (szalámi,sonka, virsli, csomagolt hús stb.), vagy aki a rekordmennyiségű antibiotikummal, hormonnal és vegyszerrel teli tejtermékekkel eteti...
Nem vagy te kicsit tájékozatlan??
barátnőm majdnem vega (csak hal nagyon ritkán), párja nem, de mivel nem ő főz, ezért azt eszi amit kap
gyerek tojást, babatápszert (3 éves koráig majd) és halas babakaját kap a zöldséges koszt mellett, édesség max babakeksz, semmi csokoládé - 2 éves - makk egészséges az orvos szerint, sőt, a korosztályánál fejlettebb és egészségesebb, és nem mellesleg tökéletesek a fogai
Nálunk egyértelmű volt, hogy a gyerekeket a lehető legegészségtudatosabb étrendre neveljük, és ez bizony a vegetáriánus, vegán.
A háziorvos szerint minden rendben, nagyon ritkán betegek csak.
Én amúgy vegánként étkezem ha otthon vagyok, ha nem otthon eszünk akkor max. vegetáriánus ételeket eszem de természetesen a vegánt preferálom. A férjem vegetáriánusként étkezik 99%-ban, évi 1-2x ünnepségen fogyaszt húst ha kedve van hozzá. Én azt semmi szín alatt sem, de ez az ő dolga. Nem kategorizáljuk be magunkat, egyszerűen arra figyelünk mi az egészséges, mi a jó a testünknek-lelkünknek :)
A gyerekeknek a rokonoknál, nagyszülőknél, étteremben, oviban, stb. volt lehetőségük húst enni, de nem akartak.
Általánosságban szerintem elmondható, hogy ha törekszünk az egészségtudatosság és az állatszeretet átadására, akkor nem valószínű, hogy a gyerekek áttérnek a húsevésre, de ki tudja mi lesz, ha felnőnek :) Eddig örülök, hogy így alakulnak a dolgok. Végülis mindenki a maga legjobb tudása szerint neveli a gyerekeit, mi is ezt tesszük.
A vegánok egyébként mit gondolnak az anyatejes táplálásról?
Egyszer láttam egy dokumentumfilmet, ahol a nyersvegán anyuka ellene volt, mert az anyatej nem növényi eredetű, de arra már nem emlékszem, mivel helyettesítette.
Nem olyan nagy dolog ám a vegetáriánusság... a magyar konyha legalább 60%-a vega kajákból áll... a maradék meg veganizálható... sokszor mikor vendégség jön észre sem veszik amíg nem mondjuk nekik, hogy épp vega kosztot esznek...
Sokan azt hiszik, hogy a vegetáriánus gyümölcsöt meg salátát eszik azt csá...
Bab, borsó, sárgaborsó, zöldbab, lencse levesek/főzelékek,
Paprikás krumpli, gombapörkölt, zöldségleves stb stb... tök normális kajákat eszünk ám, nem füvet...
Nem növényi eredetű, de mivel a saját fajunké (értsd az anyuka azért termeli, hogy kb 1 éves koráig táplálja vele a csemetéjét) ezért ez minden épeszű vegán számára kivételt jelent.
Egyébként szerintem csak a média kapta fel ezt a dolgot is. Olaszországban volt arra precedens, hogy egy anya az egyik újság szerint anyatej helyett szójatejet adott a babájának, aztán meg kiderült, hogy szoptatja a babát, a szójatejet pedig csak kiegészítésként adta neki..
Ki mondta, hogy csak a vegán életmód lehet egészséges?
Ha már szalmabáb érvelést használsz, legalább valami tudományos kimutatásod lenne rá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!