Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Magyaros etel vegetarianus...

Magyaros etel vegetarianus kulfoldieknek (nem csipos), mit ajanlanatok?

Figyelt kérdés

Tv paprika nelkul, mert azt itt nem lattam a boltokban, nagy banatomra. Amugy minden mehet bele, sok fokhagyma is. (Kb 17 fore fogok fozni, ugyhogy ha lehet, ne legyen benne draga hozzavalo)

Koszi az otleteket.

2017. aug. 30. 13:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%
A gomba bármilyen formában eléggé problémás, mert nagyon sok ember nem szereti, illetve nem eszi, mert nem bírja a gyomra!
2017. aug. 30. 20:45
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Ez akkora hülyeség, babot felszolgálni pl. sokkal rosszabb, mint gombát, mert attól minden második ember fingadozik.

Az ízlés egyéni kérdés, attól, hogy én utálom a túrós csuszát más még szeretheti.

A gombapörkölt/paprikás messzemenően az egyetlen magyar vegetáriánus étel, amit vendégek elé merhetünk tenni.

Minden más húsmentes ételünk eléggé szegényes, ünnepi alkalmakra nem ajánlható.

2017. aug. 30. 21:02
 13/18 anonim ***** válasza:
38%

Dödölle! Imádni fogják! Csak krumpli, liszt, némi zsiradék és jó sok hagyma.

Vagy lapcsánka, abba jó sok fokhagyma kell.

De egyszer ettem húsmentes töltött káposztát, más volt, de finom!!

A főzelékfélék is tudomásom szerint magyar ételek, feltétnek lehet zöldségfasírt, vagy tükörtojás. (Már ha azt megeszik)

Káposztás kocka.

Gránátos kocka.

Juhtúrós sztrapacska.

2017. aug. 30. 21:05
 14/18 anonim ***** válasza:
10%

Sárgaborsófőzelék hagymapörkölttel vagy tojáspörkölttel

Hortobágyi gombás palacsinta

Karfiolpörkölt

Krumplifánk

Zöldborsós gombapörkölt

2017. aug. 30. 21:06
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, lehet, hogy a gombapöri lesz a befutó, de még megnézem a linkeket!

Gombát ezek az ismerősök itt rengeteget esznek, szóval nem lesz vele gond, bár nem is olyan különleges, de majd a paprikas szósz feldobja. Nokedlit sztem nem vallalok.. Szilvasgombocot sem, csak azt az ízetlenebb, ringlószilvát kapni es en sem vagyok egy nagy ász a gombócolásban (gyakran kidurran).

Palacsinta, rizsfelfújt, hát az meg minden országban van, semmi extra nincs benne (bár én is imádom mindkettőt).

Ha nem lennék lusta a kiló mákot ledarálni a mini kávédarálón, akkor talán még bejgli is lehetne..

2017. aug. 30. 21:16
 16/18 anonim ***** válasza:
37%

rakott krumpli, lecsó (ezek kolbász nélül termélszeresen) körözött, (mi vittünk egyszer Skóciában egy nemzetközi partira, a legnépszerűbb volt, pillanatok alatt elfogyott.

rántott karfiol, tökfőzelék, zöldbableves, vagy bármelyik zöldséglevesünk.

2017. szept. 3. 08:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Gombás rizsgombóc, paradicsomszósszal. A töltöttpaprikához fog hasonlítani, de, ha mégis tudnál szerezni néhány paprikát, abba töltsd inkább bele.

Ha gombócot még szeretnéd turbózni, tegyél egy darabka sajtot a közepébe.ha van, használj a gombóchoz magyaros fűszereket.(hagyma, fokhagyma, majoranna, őröltkömény, piros fűszerpaprika)

2017. szept. 3. 10:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Bab, borso, lencse, sárgaborso, zöldban stb stb leves, főzelék...

Mákos tészta, mákos guba, mákos rétes

2017. szept. 4. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!