Magyaros etel vegetarianus kulfoldieknek (nem csipos), mit ajanlanatok?
Tv paprika nelkul, mert azt itt nem lattam a boltokban, nagy banatomra. Amugy minden mehet bele, sok fokhagyma is. (Kb 17 fore fogok fozni, ugyhogy ha lehet, ne legyen benne draga hozzavalo)
Koszi az otleteket.
Ez akkora hülyeség, babot felszolgálni pl. sokkal rosszabb, mint gombát, mert attól minden második ember fingadozik.
Az ízlés egyéni kérdés, attól, hogy én utálom a túrós csuszát más még szeretheti.
A gombapörkölt/paprikás messzemenően az egyetlen magyar vegetáriánus étel, amit vendégek elé merhetünk tenni.
Minden más húsmentes ételünk eléggé szegényes, ünnepi alkalmakra nem ajánlható.
Dödölle! Imádni fogják! Csak krumpli, liszt, némi zsiradék és jó sok hagyma.
Vagy lapcsánka, abba jó sok fokhagyma kell.
De egyszer ettem húsmentes töltött káposztát, más volt, de finom!!
A főzelékfélék is tudomásom szerint magyar ételek, feltétnek lehet zöldségfasírt, vagy tükörtojás. (Már ha azt megeszik)
Káposztás kocka.
Gránátos kocka.
Juhtúrós sztrapacska.
Sárgaborsófőzelék hagymapörkölttel vagy tojáspörkölttel
Hortobágyi gombás palacsinta
Karfiolpörkölt
Krumplifánk
Zöldborsós gombapörkölt
Köszi a válaszokat, lehet, hogy a gombapöri lesz a befutó, de még megnézem a linkeket!
Gombát ezek az ismerősök itt rengeteget esznek, szóval nem lesz vele gond, bár nem is olyan különleges, de majd a paprikas szósz feldobja. Nokedlit sztem nem vallalok.. Szilvasgombocot sem, csak azt az ízetlenebb, ringlószilvát kapni es en sem vagyok egy nagy ász a gombócolásban (gyakran kidurran).
Palacsinta, rizsfelfújt, hát az meg minden országban van, semmi extra nincs benne (bár én is imádom mindkettőt).
Ha nem lennék lusta a kiló mákot ledarálni a mini kávédarálón, akkor talán még bejgli is lehetne..
rakott krumpli, lecsó (ezek kolbász nélül termélszeresen) körözött, (mi vittünk egyszer Skóciában egy nemzetközi partira, a legnépszerűbb volt, pillanatok alatt elfogyott.
rántott karfiol, tökfőzelék, zöldbableves, vagy bármelyik zöldséglevesünk.
Gombás rizsgombóc, paradicsomszósszal. A töltöttpaprikához fog hasonlítani, de, ha mégis tudnál szerezni néhány paprikát, abba töltsd inkább bele.
Ha gombócot még szeretnéd turbózni, tegyél egy darabka sajtot a közepébe.ha van, használj a gombóchoz magyaros fűszereket.(hagyma, fokhagyma, majoranna, őröltkömény, piros fűszerpaprika)
Bab, borso, lencse, sárgaborso, zöldban stb stb leves, főzelék...
Mákos tészta, mákos guba, mákos rétes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!