Egyszerű tofus receptek?
Tofu molnárné módra:
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál citromlé
fűszeres só
frissen őrölt feketebors
40 dkg tofu
5-8 dkg finom, teljes kiőrlésű búzaliszt
2-3 ek hidegen sajtolt olívaolaj
2 citrom
Elkészítési idő: kb. 15 perc
1. a szójaszószból a citromlével, egy kevés fűszeres sóval és borssal készítsünk marinádot
2. a tofut aprítsuk fel kb. 2 cm vastag cikkekre, és pácoljuk 15 percig a marinádban, majd csepegtessük le
3. A lisztet adjuk lapos tányérba, forgassuk meg benne a tofuszeleteket úgy, hogy mindenütt keskeny lisztbevonatot kapjanak.
Az olívaolajat felforrósítottsítsuk fel egy serpenyőben és a tofuszeleteket mindkét oldalról pirítsuk meg benne 2-3 percig.
4. A citromot vagdaljuk fel. A megsült tofut rendezzük el egy tányéron és citromszeletekkel díszítve tálalom.
TOFUSKRÉM
Hozzávalók:
zabkorpa, tofu, olaj, biomargarin, szójaszósz, köménymag, koriander, fokhagyma.
Elkészítése: 2 ek zabkorpát forrásban levő vízbe teszünk, elkavarjuk és a lángról levesszük, majd fedő alatt hagyjuk duzzadni és hűlni. Ez idő alatt a tofunak 1/3-ad részét olajon megsütjük, villával péppé nyomjuk. 2 dkg biomargarint adunk hozzá, ízesítőnek szójaszószt, köménymagot, koriandert, zúzott fokhagymát és a kihűlt zabkorpával együtt habosra keverjük. Lepénnyel, zöldséggel fogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!