Nagyon egyszerű receptek, amik megfelelnek az alábbiaknak?
Olyasmi kellene, ami
- hal, pulykamell, csirkemell vagy gomba alapú
- elkészíthető mikróban vagy sütőzacskóban
- nem kell hozzá hagyma (fokhagymapor/krém még belefér)
- nem kell hozzá olaj/vaj/margarin/zsír
- nem kell hozzá liszt
- nem kelll hozzá krumpli
- nem kell vele pepecselni, nem kell sokat mosogatni elkészítés után (nem sok edényt használ), hamar megvan
- diétás, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú
A mikrózható joghurtos csirkemell receptjét már megleltem, az pl. tökéletes, de unalmas mindig ugyanazt enni. A receptes oldalakban meg nem találtam más olyat, ami megfelel a kritériumoknak.
Minden tippet szívesen fogadok, előre is köszönöm!
extrém hülye diétád van...
a zsiradékokra is szükséged van, amúgy
tészta + szószok lehet gombás, pulykamelles, csirkemelles
készíts egytálételeket: pl tárkonyos ragulevest
rizses húst
sütőzacskóba meg tulajdonképpen bármit bedobhatsz a hús mellé, akár zöldségeket is
Nem a diéta hülye szerintem, csak nagyon válogatós + totál gasztronómiai analfabéta vagyok, meg nem akarom az időmet a konyhában vesztegetni. Az olajos/zsíros izéket eleve nem szeretem, van amúgy a halban, tejtermékekben is elég zsiradék, ami plusz kell azt pár szem mandula megoldja. A hagyma büdös és ég tőle a gyomrom, a krumplit utálom, és egyáltalán, semennyire se tudok főzni. :(
Köszi amúgy, a zöldség mellésütést kipróbálom, meg tésztaszószoknál is körbenézek... A tárkonyos raguleves se hangzik rosszul, most néztem a receptjét, de nagyon muszáj bele hagyma + olaj?
a tárkonyos ragulevesbe vaj és tejszín kell, de ettől nem lesz zsíros
csirkemellet felvágod csíkokra, lisztbe forgatod és kisütöd kis vajon, a zsülienre vágott répát és zöldséget mellédobod párolódni, felöntöd csontlével + némi fűszer, majd puhára főzöd, mehet bele a tárkony és a tejszín + kis citromlé
összerottyantod és kész
Pulyka, csirke mellet, filézet halat márts joghurtba vagy kefirbe majd natur zabpehelybe fektesd sütöpapiros tepsire és told a sütöbe kb 20 percre.
Húsit, halat pácolj be joghurt, fokhagyma, citromlé, só, bors, rozmaring keverékébe pár órára majd pácostúl önsd tepsibe és süsd lefedve fél órát.
Csirkét, pulykát darálj le piritsd össze paradicsomal, füszerekkel majd ezt a keveréket tölsd nagy fejü gombákba, a gombikat elötte kicsit sózd, kiolajazott tepsire fektesd és kb 20 percig süsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!