Egyszerű receptek kellenének! Ötlet?
Tojás nélküli piskóta:
Hozzávalók:
15 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 tk szódabikarbóna
5 ek kakaó (én Domi miatt ezt mellőztem, így ennyivel több lisztet adtam hozzá)
2,5 dl víz
1,5 dl olaj
2 tk ecet
A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverem, ezután hozzáadom a folyékony adalékokat, habverővel jól összedolgozom, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm
Kakaós piskóta
Hozzávalók:
* 6 tojás
* csipet só
* 6 ek. cukor
* 0,5 dl víz
* 3 ek. finom liszt
* 2 ek. rétes liszt
* 1 ek. kakaó
* 1 tk. sütőpor
Elkészítése:
1. A sütőt bemelegítjük.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
3. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Belekeverjük a vizet.
4. A lisztet, a kakaót és a sütőport elegyítjük és rászitáljuk a tojásfehérjére. Ráöntjük a tojássárgáját, majd mindhárom alkotóelemet lyukas fakanállal, körkörös mozdulatokkal, óvatosan összekeverjük.
5. Sütőpapírral, vagy vajjal, liszttel kibélelt tortaformába öntjük, és közepes lángon megsütjük.
Fortélyok:
A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. A cukor csapott, a liszt közepesen púpos evőkanál legyen. Én a liszetet egy harmad rétes liszt, két harmad finom liszt-kakaó arányban keverem. Fontos, hogy a lisztet szitáljuk, sokkal levegősebb lesz. Nagyon óvatosan forgassuk össze a masszát, nehogy összetörjön a tészta. A sütőajtót csak a sütés végefelé nyithatjuk ki, mert összeesik a tésztánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!