Az ilyen vegán kampányoknak mi értelme?
Mármint ti el tudjátok képzelni hogy bárki meglát egy ilyet és emiatt felhagy a húsevéssel?
Inkább tűnik csak céltalan pénzkidobásnak és magamutogatásnak, szerintem.
Az éhező vagy beteg gyermekeket segítő alapítványok nem is pazarolják a pénzt másokat gyalázni próbáló reklámokra.
Ráadásul az ő reklámaik tényleges segítségkérésről is szólnak, mondjuk hogy segítsen adója 1%-val, vagy adományozzon ide vagy oda.
Az ilyen vegán táblák hol vethetőek össze bármilyen szinten is ezzel? Nem segítséget kér csak provokál, ezáltal nem segít hanem pazarol.
Nem látom be, ez a kép kit gyaláz?
Egy kérdést vet fel arról, hogy hol húzod meg a határt az "élelem" meg a "cuki házikedvenc" közt, ha teszel ilyesmit.
Erre mindenki nyugodtan válaszolhat magában, a cél annyi, hogy elgondolkodtasson. Nem kell ezt nagyon túlvariálni...
Az pedig, hogy valaki miért hagy fel a húsevéssel, iszonyatosan változó, hidd el, egyáltalán nem kétféle ember van, a vegetáriánus meg aki nem, mindkét csoport nagyon is heterogén.
"Nem is írtam hogy provokáció, csak hogy értelmetlen."
Pont, hogy nem volt értelmetlen, hiszen te is felkaptad rá a fejed, sőt kiírtál egy kérdést, ezáltal még több emberhez eljutott. Bár benned felháborodást keltett, de a negatív reklám is reklám.
"rengeteg pénzt mégis inkább magamutogatásra (...) fordítanak, mint tényleges segítségre"
Az állatvédelem e formája azzal tudja elérni a célját, hogy ha a fogyasztók körében csökkenti a húsevők számát, amihez többek között ilyen reklámokat használnak. Azzal, ha odamenne egy köteg pénzzel a vágóhídra, hogy "figyu, ne öld már le őket", azzal nem érne el semmit. Ha csökken a kereslet, csökken a kínálat.
A birkás sztoridra meg csak annyit, hogy nagy különbségek vannak pl a vágóhidak között is. Vannak viszonylag humánusabbak, viszont vannak, ahol komoly kínzások előzik meg a levágást. Láttam már egy pár filmet a témában, neten elérhetőek számodra is. Tehát az, hogy te láttál már egy birkanyírást, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy máshol nem ugyanazokat a módszereket alkalmazzák...
Én nem egy videó, de egy ilyen film hatására lettem végül is vegetáriánus, és sok évvel később szintén egy-egy videó hatására vegán.
Sok emberre hatással van az ilyesmi, és vannak ennél durvább dolgok is. Nekem felnyitotta a szemem, a férjemnek is egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!