1 millió Ft-ért vállalnád hogy 1 évig nyers vegán leszel?
Persze a kérdés nem azokhoz szól akik alapból azok. Hanem akik sokszor esnek húst, tésztát kenyeret stb.
Tekintsünk el az egészségességéről szóló vitáktól, tegyük fel h teljesen egészséges ez az étrend. Meg aztán, egy lakatlan szigeten is előfordulhat az emberrel, h nincs hús, vagy nincs tűz, amivel megfőzhetné a dolgokat.
A módosított kérdésre válaszolva... Bármelyik OK. Amilyen nyuszi vagyok (már nem a táplálkozást nézve, bár hozzájuk hasonlóan nem bírom a sok cukrot), inkább a 3 hónapot vállalnám, most úgyis gyümölcsszezon lesz...
De viszonylag szénhidrátszegény, zsírdús nyersvegán étrendet kérek (azért nem ketogént, nyugi, van realitásérzékem és szeretem a gyümölcsöket, csak rosszul leszek a tartósan sok szénhidráttól), kiegészítőkkel. S a lehetőséget, hogy megváltoztassam saját felelősségre. Ja és avokádó ne legyen benne, mert nem szeretem. Bár ha fizetik, egye fene, salátába jó kis krémes cucc.
Egész életre nem. Évek óta rendszeresen felsír bennem valami, hogy a napi 6-8 tojás iszonyatosan kevés (de rövidtávon bírom a veganizmust, tapasztalat), így bármennyire szeretem a nyersvegán konyhát, ez csak alkalmi lehet az életemben. Már korábban írtam a pörkölt mogyorófüggőségemről, ami mondjuk elhagyható, de évtizedek óta tipikusan zsírban sült ételeket eszem. Szóval 3 hónapra is roppant bátor lennék, főleg, hogy azt szeretem enni, amit épp akarok (előny, hogy a nyersvegán ételek rém finomak tudnak lenni).
HA az életemről lenne szó, simán elhagynám a tojást, de pénzért nem. Bár ez a 3 hónap után derülne ki igazán. Így vakon nem tenném tönkre az életem.
A 3 hónapot nem önsanyargatásként kezdeném, hanem lelkesen, nagyon érdekel, mi lenne. Évek óta tervezek nyersvegán napokat vagy hetet, de sosem mertem belevágni.
Biztos lennének hullámvölgyek.
Ha nem kell vegánnak lenni, valószínűleg bevállalnám az 1 éves nyersevést. Aztán kaparnám a falat, ha a párom sajtot enne, de a pénzre gondolnék és bedobnék fél kiló banános-málnás fagyit, nyers tojássárgájából és kókusztejből, az teljesen jól megvígasztalna.
Ah, frazeológia. Bocs. Kissé beleéltem magam :)
Előző, a módosított alapján fizetik az ételt... Amúgy én bizonyára kihoznám azt is havi 30 ezerből, minden étrendemet kihozom, pedig kísérleteztem egypár stílussal. Még nem számoltam utána, de tuti menne.
Nyilván nem áfonyát, gránátalmát meg avokádót ennék... De a zöldség olcsó, az olajos magvak egy része is, a mazsola is jó áron van... A drágább cuccok is beférnének kisebb mennyiségben. Persze ez ízlés dolga is, nyilván, s ha fizetnék, én is rárepülnék a nagyobb mennyiségű pekándióra s pár flancosabb gyümölcsre, mindössze nem annyira fontos nekem ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!