Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, vegetáriánusok, mit...

Vegánok, vegetáriánusok, mit tesztek a szendvicseitekre felvágott helyett?

Figyelt kérdés
Nem kompromintáló kérdés, tényleg kíváncsi vagyok. Meg osztanátok velem?
2017. márc. 19. 17:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
69%-os, én felpontoztalak, nagyon finom dolgokat írtál, meg is kívántam az aszalt paradicsomot:-D
2017. márc. 19. 19:08
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

Nem vegetáriánusként is eszek ilyeneket...

Tojáskrém, körözött, zakuszka.

2017. márc. 19. 19:25
 13/24 anonim válasza:
29%
De, vannak olyan vegetáriánusok, akik halat fogyasztanak. Peszko (?) vegetáriánusoknak/vegánnak hívják őket. :) Én is például mindent megeszek, ami a tengerben van, de se tejet, se tojást, se földi husit.
2017. márc. 19. 19:41
 14/24 anonim ***** válasza:
70%

70% nyers zöldség gyümölcs, 30% főt gabona és hüvelyes, magvak, stb alkotják az étrendemet...

egyszerű soha nem eszem szendvicset... kenyeret üresen szeretem, mivel a saját búzámból sütöm a saját kemencémben a saját kenyeremet és nem rontom el az ízét semmivel...

2017. márc. 19. 20:34
 15/24 anonim ***** válasza:
86%
31%-os ez hülyeség. Van olyan, hogy peszketáriánus diéta, de ez nem egyike a vegetáriánus életmód oknak, egy szimpla étkezési mód amelyben csak halat fogyasztanak a húsok közül. Mivel a vegetáriánus jelentése az hogy nem fogyaszt olyasmit, amihez meg kell ölni egy állatot így a hal fogyasztása és a vegetarianizmus kizárják egymást.
2017. márc. 19. 21:23
 16/24 anonim ***** válasza:
16%

"vegetáriánus jelentése az hogy nem fogyaszt olyasmit, amihez meg kell ölni egy állatot így a hal fogyasztása és a vegetarianizmus kizárják egymást"

ez nem igaz.. a vegetáriánus mindössze annyit jelent, hogy növényi alapú étrend, és az, hogy növényi az alap, nem záraj ki, hogy azért fogyassz állati eredetű dolgokat... pontosan ezért van annyi irányzata és ezen annyiféle vita... ha már etikai háttered van, annak már sok köze nincs az étkezéshez, az pusztán velejáró... és nem vegetáriánus, hanem vegan vagy.

2017. márc. 19. 21:34
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó,ne írj hülyeséget. A vegetarianizmus és a húsevés/halevés nem összeférhető dolgok. Nem az a jelentése, hogy növényi alapú, hanem hogy kizár minden olyan élelmiszert, amihez állatot kell vágni (hús, hal,tengeri herkentyűk, zsír, zselatin,csont, bőr, stb.)
2017. márc. 19. 22:45
 18/24 anonim ***** válasza:
88%

Én nem szoktam szendvicset enni.

Az ebédeim és a vacsoráim is nagyjából úgy néznek ki, hogy egy tányér mártogatnivaló étel, ami mellé nagyon kevés kenyeret eszem.

Pl.

Krémlevesek: padlizsán, sütőtök, brokkoli, zeller, karfiol, zöldbab

Egyéb zöldséges ételek: hagymás bab, párolt vegyes zöldség, párolt zöld bab

Fehérje tartalmú ételek: olvasztott sajt, fondue, tükörtojás, buggyantott tojás

Szerintem ezek közül bármelyiket közvetlenül kenyérre is lehet rakni.

2017. márc. 20. 18:16
 19/24 anonim ***** válasza:
34%

Előző vagyok: Tisztázzunk néhány alapvető fogalmat.

A vegetáriánus étkezésnek számos irányzata van.

Aki ovo-lakto vegetáriánus, az fogyaszt tojást és tejterméket.

Ebből következtetve aki ovo-vegetáriánus, az tojást eszik, viszont tehet nem, a lakto-vegetáriánus pedig ennek a fordítottja.

Léteznek ún. semi-vegetáriánusok (félvegetáriánus), akik esetleg hallal vagy sovány szárnyas húsokkal kiegészítik az étrendjüket, de rájuk sem jellemző a nagymértékű húsfogyasztás.

A vegánok, akik semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak: tej, tojás, méz, zselatin.

Ennek vannak még szigorúbb változatai is pl. a nyersvegán, ahol nyers állapotban, főzés nélkül eszik meg a zöldségeket, illetve a "legdurvább" a fruitáriánus, ami szigorúan csak gyümölcsöket tart számon az étlapján, bár érdekes, hogy ők esznek mézet - azért nem szívesen élnék le az életemet ennyi cukros étellel összezárva...

18 L / 14 éve ovo-lakto vegetáriánus

2017. márc. 20. 18:30
 20/24 anonim ***** válasza:
70%
Annak hogy szemivegetáriánus semmi értelme és nem is elfogadott ez a megnevezés. Az a válogatós húsevő aki nem eszik disznót és marhát. A vegetáriánus étrendekhez az égvilágon semmi köze.
2017. márc. 20. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!