Miért hívják a nem állati eredetű dolgokat növényi tejnek, joghurtnak, sajtnak?
Én nyitott vagyok más kultúrák étkezési szokásai, és a vegetáriánus konyhára is, de de ezek a dolgok nagyon szúrják a szemem. A joghurt az tejből van, ami nem, az nem joghurt. A növényi tej még belefér, de a vegán sajt láttán nekem mindig a birsalmasajt jut eszembe, pedig, tudom, hogy nem erről van szó. Tehát miért nincs ezeknek a dolgoknak valami összefoglaló neve? Mert például a vegán pörkölt is inkább lecsó, nem?
Kérlek, ne értsétek félre a kérdésem, nem szándékom vitát elindítani, nem a vegán életmód ellen vagyok, hanem a kifejezések bántják a szemem. (Számomra ennél durvább dolgokat már csak a fogyókúraiparban találni, mint diétás csoki például. Nem diabetikus...)
Ha innen nézem, ott van...
.
Ha a tej definíciója tartalmazza azt a kitételt, hogy az anya által kiválasztott folyadék az újszülött táplálására, akkor a 'növényi tej' meghatározás valótlan, ezért hibás.
Ha minden lehet tej, ami 'tejszerű', (szinre, állagra), akkor a 'növényi tej' az növényi tej.
Következik ebből hogy minden lehet 'tej', amit annak nevezünk és mások megértik, azonosítani tudjják.
.
Egyedül mi, magyarok nevezzük ennek - esetleg azok a más anyanyelvűek, akik tudnak magyarul.
Valami nevénél az a lényeg, hogy meghallva mindenki ugyanazt érse alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!