Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus étlapon az hogy...

Vegetáriánus étlapon az hogy mutat, hogy Frissensültek? Nem láttam még soha ilyet. Ehhez hogy viszonyultok vegetáriánusok, vegánok?

Figyelt kérdés
Lenne az étlapon több olyan dolog ami olajban és vagy kókuszzsírban lenne kisütve. Ennek mi lenne a legjobb "gyüjtőnév" számotokra?

2017. jan. 9. 21:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

5#

"Hát, ha menzakoszton nőttél fel, akkor el is hiszem. :)

De különben már illatról megállapítható, hogy egy ételben van húsféle vagy nincs húsféle. Ezért is nem vagyok híve a mindenáron húst pótolni akaró vegetarianizmusnak.

"

Hát csak a tesco csíkos termékeket ismered akkor lehet.

Én a német Rewe-ben vásárolok, meg edekában.

Bár kerülöm az ilyesmiket, de egyszer rámjött hogy más sok Volt a hús, és most kicsit annélkül eszem, de pont grillszezon Volt. Vettem egy tálca ilyen cuccot, a húspogácsánál meg a kolbásznál csak azt mondom meg hogy "mintha valami nem stimmelne". A zöldséges tallért meg kb. olyan lenne a húshoz hasonlítani mint a sört.:)

Pedig elhiheted hogy hobbiszakácsként elég finnyás vagyok.

2017. jan. 9. 22:53
 12/19 anonim ***** válasza:
57%

6# Szerintem senki Sem akarja senkinek a szemét kiszúrni sajttal, vagy gombafejjel.

Azt kapod amit rendelsz, illetve amire pénzed van.

Én néha szinte 2 hús közt eszem a 3.-at, de néha nekem is jól esik egy rántott camembert, vagy juhsajt. A trappistához nem ragaszkodom. De gombafejet is ettem már finomat rántva vagy épp sonkával töltve és rántva.

De ha nem azt akarok, egyszerűen mást választok.:)

2017. jan. 9. 22:58
 13/19 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem elég az is, hogy főtt ételek:

Párolt ételek:

Rántott ételek:

Sült ételek:

Saláták:

Ha én étterembe megyek feltételezem, hogy friss a sült amit elém tesznek, nem kell odaírva lennie, hogy frissen sült :)

2017. jan. 10. 08:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
És maga az étel mellé odaírnám, hogy sütőben sütött/olajban sütött/stb
2017. jan. 10. 08:13
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Itt mellettünk a kínaiban árulnak ilyen "vitamingombócnak" nevezett szintén olajban sütött - kb. hógolyó nagyságú gombócot, ami talán 70-80%-ban karfiolból van, meg mellette kis gomba meg répa van benne, és valami habarással összetapasztva, de jó laza szerkezetű és nagyon finom ropogós. :)) A "frissensültek" vega menüdben egy ilyesmi is jól mutatna szerintem. :)
2017. jan. 11. 18:45
 16/19 anonim ***** válasza:
41%
Mi a gond ezzel a kifejezéssel? Talán nem frissen sült ételről van szó?
2017. febr. 3. 18:39
 17/19 anonim ***** válasza:
28%

Utolsó vagyok

Nyugodtan le lehet pontozni, de vegánként még mindig nem látok ebben kivetnivalót. A sült szónak 2 értelmezési lehetősége van:

1. sült hús, mint malacsült

2. valamilyen zsiradékban sült étel, nem feltétlen húsos

Aki ilyenen fennakad, javaslom, hogy találjon magának hobbit, elfoglaltságot, mert ez a kákán is csomó keresése szitu...

2017. febr. 4. 14:36
 18/19 anonim ***** válasza:
51%

A legtöbb embernek fingja nincs az ételkészítéshez és főleg azok vásárolnak majd... Olyan szemmel kell megcsinálni az étlapot, mintha te is abba a körbe tartoznál, tehát a zsír-zsiradék mindenképpen kerülendő, mert a disznóval van azonosítva. Hiába olajban sütöd, nem értik.

A kulturált marketingátverést kell alkalmazni, amire remek példákat kaptál már illetve a zödségekre jellemző szavakat használd. A kínai wokos is ződséget aprít 90%-ban, olajban.

A disznóhúsként begyepesedett "frissensültek" helyett a "mostkészültek"-el is próbálkozhatsz :)

2022. jan. 11. 11:50
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
11-es, téged úgy át fog verni az élelmiszeripar, ha a szagra mész rá, hogy öröm lesz nézni. Akármit akármilyen színűre-szagúra-ízőre el lehet kummantani és a kedves vevő erről semmit sem fog tudni.
2022. jan. 11. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!