Akik a morális nézeteik miatt hagyták el a húst és/vagy tejtermékeket, mi motiválta őket?

#10: "ez a 9-es hozzászóló egy hüly.e"
Ez tehát az ellenérved?

#12: "annyira mélységesen ostoba vagy, hogy egynél több mondatot nem érdemelsz. Fel kellene tenni a napiszarra amit írtál."
Értem, tehát ennyi az ellenérved. Köszönöm.

Aki vegává válik,azt legtöbbször (ez tapasztalat),
behülyíti valaki hogy az állatok megevése milyen rossz, de azt nem mondják meg nekik,hogy a húsevés nélkül nem lesznek egészségesek.Csak nézd meg vega ismerőseid többsége nem az elhízott kategória igaz? Csont sovány a 90 %-a.Az állatok azért lettek teremtve,hogy megegyük őket.Ne sajnáld őket.Az oroszlán se sajnálja, a krokodil, se te se tedd,habár ez érdekes kontextus,de igaz.

#14, #15: Ezt most nem igazán értem. Úgy tűnik nekem, mintha a két válaszod ellentmondana egymásnak. Jól gondolom, hogy csak trollkodásként írtad le ezt a sok zagyvaságot?
Kérdező, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Az érv rövid összefoglalása (a formális kifejtés lent): A vegán étrend egészséges, így a farmállataink megkínzása és megölése szükségtelen. Mindannyian elfogadjuk, hogy embereknek hasonló szükségtelen szenvedést okozni morálisan elfogadhatatlan. Mivel azonban az állatoknak nem létezik olyan hiányzó tulajdonsága, amely ha bármely fél esetén hiányozna, akkor azon fél esetén elfogadhatónak tartanánk a bánásmód különbségét, így az állatok szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan. Hogy ezt tagadjuk, ahhoz el kell vetnünk a logikai konzisztencia axiómáját. Ez pedig számunkra elfogadhatatlan abszurd következményekhez vezet, így kontradikcióba kerülünk.
P1: Az ember képes vegán étrenden optimális egészséggel élni
P2: Ha az ember képes vegán étrenden optimális egészséggel élni, akkor a farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése szükségtelen
P3: Emberek szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan
P4: Nincs olyan hiányzó tulajdonsága a farmállatoknak, ami ha hiányozna emberek esetén, akkor az emberek szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatóvá válna
P5: Ha emberek szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan és nincs olyan hiányzó tulajdonsága a farmállatoknak, ami ha hiányozna emberek esetén, akkor az emberek szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatóvá válna, akkor a farmállatok szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan
P6: Ha a farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése szükségtelen és a farmállatok szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan, akkor a farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan
C: A farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan
Ítéletlogikával levezetve:
V: "Az ember képes vegán étrenden optimális egészséggel élni"
SZ: "A farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése szükségtelen"
E: "Emberek szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan"
T: "Nincs olyan hiányzó tulajdonsága a farmállatoknak, ami ha hiányozna emberek esetén, akkor az emberek szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatóvá válna"
M: "A farmállatok szükségtelen megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan"
K: "A farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan"
(^ - Konjunkció, => - Implikáció)
1. V (P1-ből)
2. V => SZ (P2-ből)
3. SZ (modus ponens 1-re és 2-re)
4. E (P3-ból)
5. T (P4-ből)
6. E ^ T (konjunkció 4-re és 5-re)
7. E ^ T => M (P5-ből)
8. M (modus ponens 6-ra és 7-re)
9. SZ ^ M => K (P6-ból)
10. SZ ^ M (konjunkció 3-ra és 8-ra)
11. K (modus ponens 9-re és 10-re)
Tehát következik, hogy a farmállatok hús-, tej- és tojásiparban történő megkínzása és megölése morálisan elfogadhatatlan.

Engem egyértelműen a vegan power motivált, na meg az egyik kedvenc videósom, aki tökre nem szokta hangoztatni ezt, csak mindig egy vegan feliratú póló van rajta, amit tök menőnek tartottam és én is akartam olyan pólót hordani, de kamuzni meg nem szeretek... na így lettem vegán...
Na meg mert miután kipróbáltam egészségesebbnek éreztem magam... az állatokat meg leszarom, bőrkabátom is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!